Συναυλία θρησκευτικής μουσικής στο Τσέρι (ΦΩΤΟ)

Rosiki Xorodia 1

Του Λουκά Παναγιώτου

Μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα και επιβλητικά μουσικά ακούσματα απόλαυσε ο φιλόμουσος λαός της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής μέσα από την Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής, την οποία διοργάνωσε η τοπική Εκκλησία, στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι.

Η καταπληκτική αυτή Συναυλία πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, σε συνεργασία με τη Ρωσική Χορωδία του Ιερού Ναού της Αγίας Τατιανής και Αγίας Σκέπης της Παναγίας της Ιεράς Μητροπόλεως Τσιεπακσάρ Ρωσίας.

Η Χορωδία από την Μητρόπολη Τσιεπακσάρ, ακολουθώντας τις αρχαίες παραδόσεις της ρωσικής χορωδιακής ψαλμωδίας, ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο αποσπάσματα έργων και συνθέσεων από τη ρωσική εκκλησιαστική υμνογραφία.

Μαζί με τη Ρωσική Χορωδία στη Συναυλία συμμετείχαν, με ύμνους και ψαλτοτράγουδα, ομάδα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Βασίλη Παρασκευαΐδη, όπως επίσης και η μικτή ευρωπαϊκή χορωδία της Μητροπόλεως «Ταμασέων Ωδές», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Χριστοδουλίδου.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τσερίου κ. Άλκης Κωνσταντίνου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Έπαρχος Λευκωσίας κ. Μάριος Παναγίδης, ο επιστημονικός διευθυντής του Κενθέα Δρ Κυριάκος Βερεσιές, κοινοτάρχες της περιοχής, στρατιωτικοί και πλήθος κόσμου, κληρικών και λαϊκών.

Εμφανώς συγκινημένος και ικανοποιημένος από την όλη εκδήλωση ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, τόσο την εκ Ρωσίας Χορωδία, όσο και τις δύο Χορωδίες της Μητροπόλεως, για την πανδαισία των ηχοχρωμάτων που παρουσίασαν, αλλά και το μυσταγωγικό κλίμα που δημιούργησαν.

«Η συναυλία που απολαύσαμε μας εισάγει στη σταυροαναστάσιμη πορεία του Θεανθρώπου Χριστού και μας οδηγεί από την προδοσία, την σταύρωση και τα θεία πάθη προς τη ζωοποιό Ανάσταση», σημείωσε για να ευχηθεί κλείνοντας, «να πορευθούμε τις άγιες μέρες, που ακολουθούν, με έργα αγάπης, συγχώρεσης και μετανοίας».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, εκτίθεντο σε προσκύνημα, η εικόνα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ με τεμάχιο του ιερού λειψάνου του, ευγενή παραχώρηση της Ιεράς Μονής Ντιβέγιεβο Ρωσίας και απότμημα της χειρός του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του ιατρού.

Rosiki Xorodia 2a

Rosiki Xorodia 3

Rosiki Xorodia 4

Rosiki Xorodia 4a

Rosiki Xorodia 4b

Rosiki Xorodia 5

Rosiki Xorodia 6

Rosiki Xorodia 7

Εμφανίσεις: 19843
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!