«Βηθανία-Λάρνακα, οι δύο πόλεις του Αγίου Λαζάρου»

bithania larnakaΤου Λουκά Παναγιώτου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 1η Απριλίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Βηθανία-Λάρνακα, οι δύο πόλεις του Αγίου Λαζάρου», από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση και η οποία εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτή του Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου.

Στο πλαίσιο σεμνής τελετής, η οποία προηγήθηκε των εγκαινίων, ο απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πανιερώτατος, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης και η φωτογράφος κ. Ντίνα Χάλλα.

Ο επιμελητής της εκθέσεως Αρχιμανδρίτης Λάζαρος Γεωργίου αναφερόμενος στην διοργάνωση της έκθεσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πόλη της Βηθανίας και την Ιερά Μονή των αδελφών του Αγίου Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας, η ηγουμένη της οποίας απέστειλε χαιρετισμό για την έκθεση και τον οποίο ανέγνωσε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

Τέλος το Μουσικό Σύνολο «Ρωμηοσύνη» σαγήνεψε, για άλλη μια φορά το κοινό, μεταφέροντας το αυθεντικό ρωμαίικο βίωμα της Ανάστασης του Λαζάρου με την παρουσίαση, κατά την διάρκεια των εγκαινίων, των Καλάντων του Αγίου Λαζάρου.

bithania larnaka1

bithania larnaka2

bith

Εμφανίσεις: 19309
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!