Εορτασμοί 1ης Απριλίου στην Μητρόπολη Ταμασού

1 Apriliou 4

Του Λουκά Παναγιώτου

60 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη του απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-59 και η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής τίμησε, με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, την ιστορική αυτή επέτειο.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η κοινότητα Δευτεράς, όπου, το πρωί της Τετάρτης, 1ης Απριλίου 2015, τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, πανηγυρική Δοξολογία, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Στον κατάμεστο ιερό ναό παρέστησαν πλήθος επωνύμων και ανωνύμων ανθρώπων, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη τούτη μέρα, που σημάδεψε τη σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου και χαρακτηρίζεται δικαίως ως η κορυφαία στιγμή της.

Ανάμεσα στους παρόντες διακρίναμε τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ελλάδος, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκο Τορναρίτη, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας, την Βουλευτή κ. Στέλλα Κυριακίδου, τους Δημάρχους Λακατάμιας και Τσερίου, τον Έπαρχο Λευκωσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, κοινοτάρχες, εκπροσώπους κομμάτων και οργανώσεων, καθώς και τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Αμέσως μετά το τέλος της Δοξολογίας ο Πανιερώτατος και οι επίσημοι παρακολούθησαν, μπροστά από τις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στην Πάνω Δευτερά, την καθιερωμένη παρέλαση.

Στην παρέλαση συμμετείχαν αγωνιστές της ΕΟΚΑ, μαθητές των εκπαιδευτηρίων και Οργανωμένα Σύνολα της περιοχής, κατηχητικές συνάξεις, χριστιανικοί σύνδεσμοι και ο ποδηλατικός Όμιλος «Άγιος Μνάσων» της Μητροπόλεως Ταμασού.

1 Apriliou 1

1 Apriliou 2

1 Apriliou 3

1 Apriliou 5

1 Apriliou 6

1 Apriliou 7

1 Apriliou 8

1 Apriliou 9

1 Apriliou 10

Εμφανίσεις: 20331
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!