Νέος Πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Ταμασού (ΦΩΤΟ)

Klirou xeirot 6a

Του Λουκά Παναγιώτου

Μεγαλοπρεπώς, με την δέουσα ιεροπρέπεια και λαμπρότητα εόρτασε, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Επίκεντρο των λατρευτικών και εθνικών εκδηλώσεων ήταν η πανηγυρίζουσα κοινότητα Κλήρου και ο περικαλλής ιερός ναός της Παναγίας Ευαγγελιστρίας.

Προεξάρχων της «φαιδράς πανηγύρεως» ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος τέλεσε, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Νικόλαου Νικολάου.

Η χειροτονία του νέου Ιερέα, ο οποίος διακρίνεται για την ευγένεια, την σεμνότητα και το ήθος του, πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, οι οποίοι βροντοφώναξαν το «Άξιος» εκφράζοντας την ευχή να τον ενδυναμώνει και να τον στερεώνει ο Κύριος στο δύσκολο έργο του.

Στην ομιλία του, ο Ταμασού Ησαΐας, επικεντρώθηκε αρχικά στην μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, «την αρχή, την φανέρωση του απ’ αιώνος μυστηρίου» και την σημασία της για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και ακολούθως προσφώνησε τον νέο ιερέα πατρικώς και του συνέστησε πως πρέπει να είναι η Ιερατική αποστολή στον κόσμο, την οποία χαρακτήρισε ως «εθελοθυσία».

«Μέσα στην Εκκλησία είμεθα επόμενοι των Αγίων προκατόχων μας. Δεν στηριζόμεθα στην επικίνδυνη ενασχόληση του καταμετρήματος των αρετών. Προτιμούμε, παιδαγωγικώς, την ανάμνηση της γεύσης της πικρίας εκ των ατοπημάτων μας, «ίνα μη εισέλθομεν εις πειρασμόν», τόνισε.

«Το δώρο της Ιερωσύνης, στο οποίο τίθεσαι σε λίγο, αποτελεί χάρη, τιμή και εμπιστοσύνη της Εκκλησίας προς το πρόσωπό σου και την ειλικρινή αφιέρωσή σου στην Εκκλησία», πρόσθεσε.

Ο Πανιερώτατος κλείνοντας την προσλαλιά του και απευθυνόμενος προς τον π. Νικόλαο του ευχήθηκε «ο Θεός να σε ενισχύει, εσένα και την σύζυγό σου, να υπηρετήσετε την Εκκλησία με υπακοή και αυτοθυσία. Καλή δύναμη και εξ ύψους φωτισμό, έμπνευση και ποιμαντικές επιτυχίες».

Λίγο προ του «δι’ ευχών» ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά της Εικόνας του Ευαγγελισμού γύρω από τον ιερό ναό στο τέλος της οποίας ο πιστός λαός διήλθε, προς ευλογία και αγιασμό, κάτω από την σεπτή εικόνα της Παναγίας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ταμασού, προέστη της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και ακολούθως δέχθηκε το χαιρετισμό της Παρέλασης μαζί με τον Έπαρχο Λευκωσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, τους τοπικούς κοινοτικούς, στρατιωτικούς και αστυνομικούς άρχοντες.

Klirou xeirot 1

Klirou xeirot 1a

Klirou xeirot 2

Klirou xeirot 4a

Klirou xeirot 4b

Klirou xeirot 5

Klirou xeirot 5b

Klirou xeirot 5c

Klirou xeirot 6

Klirou xeirot 7

Klirou xeirot 7b

Klirou xeirot 9

Klirou xeirot 9a

Klirou xeirot 10

Klirou xeirot 12

Klirou xeirot 12c

Εμφανίσεις: 25644
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!