Η εορτή του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ. Κωνσταντίας (ΦΩΤΟ)

0konstantias-5

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, η εθνική και θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Επίκεντρο των εορτασμών το Παραλίμνι, όπου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε αφ' εσπέρας η ακολουθία του Εσπερινού και την κυριώνυμο ημέρα ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, στην παρουσία σύσσωμης της μαθητιώσας κοινότητας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων, οργανισμών και συλλόγων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος.

Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο Ηρώων που υπάρχει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Τέλος οι επίσημοι δέχθηκαν τον χαιρετισμό της παρέλασης στην κεντρική λεωφόρο 1ης Απριλίου.

0konstantias-1

0konstantias-2

0konstantias-3

0konstantias-4

0konstantias-6

0konstantias-7

0konstantias-8

0konstantias-9

0konstantias-10

0konstantias-11

0konstantias-12

Εμφανίσεις: 13785
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!