Χαιρετισμοί στην Παλαιά Εκκλησιαστική Σλαβονική (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

xairetismoi-38

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκαν σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου οι Γ΄ Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίνης στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από τον Επίσκοπο Ζνεπόλεως Αρσένιος και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι κάθε μέρα συρρέουν από το πρώι μέχρι αργά το βράδυ εκατοντάδες πιστοί, για να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου το οποίο μετέφερε με ευλογία του Μητροπολίτη Κύκκου ο κ. Ησαϊας.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, ανέγνωσε του Χαιρετισμούς στα Αρχαία Σλαβονικά.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η Παλαία Εκκλησιαστική Σλαβονική, γνωστή και ως παλαιά βουλγαρική ήταν η πρώτη λογοτεχνική σλαβική γλώσσα, και χρησιμοποιήθηκε από τον 9ο μ.Χ. αιώνα από τους δύο Έλληνες αδελφούς, Βυζαντινούς Ιεραποστόλους, Κύριλλο και Μεθόδιο, για την μετάφραση της Αγίας Γραφής και άλλων αρχαίων ελληνικών εκκλησιαστικών κειμένων, και για κάποια δικά τους κείμενα, για να διδάξουν το χριστιανισμό στη Μοραβία (σημερινή Τσεχία) όταν τους κάλεσε εκεί ο ηγεμόνας τους ο Ραστισλάβ το έτος 863.

xairetismoi-1

xairetismoi-2

xairetismoi-3

xairetismoi-4

xairetismoi-5

xairetismoi-6

xairetismoi-7

xairetismoi-8

xairetismoi-9

xairetismoi-10

xairetismoi-11

xairetismoi-12

xairetismoi-13

xairetismoi-14

xairetismoi-15

xairetismoi-16

xairetismoi-17

xairetismoi-18

xairetismoi-19

xairetismoi-20

xairetismoi-21

xairetismoi-22

xairetismoi-23

xairetismoi-24

xairetismoi-25

xairetismoi-26

xairetismoi-27

xairetismoi-28

xairetismoi-29

xairetismoi-30

xairetismoi-31

xairetismoi-32

xairetismoi-33

xairetismoi-34

xairetismoi-35

xairetismoi-36

xairetismoi-37

xairetismoi-39

xairetismoi-40

xairetismoi-41

Εμφανίσεις: 47724
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!