Πάφου: ''Υποχρέωση μας να υλοποιήσουμε το όραμα του Σ.Κυπριανού''

pafou

Η Κύπρος βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση της εθνικής της ζωής και υποχρέωση όλων μας είναι να ανανεώσουμε την απόφαση μας για αγώνα μέχρι την εθνική δικαίωση, υλοποιώντας πλήρως το όραμα του αξέχαστου ηγέτη, Προέδρου Σπύρου Κυπριανού, ανέφερε το πρωί ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του κατά το ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως ο ελληνισμός της Κύπρου βρίσκεται σήμερα σε τροχιά αφανισμού από τον τόπο στον οποίο ζει εδώ και 35 αιώνες και «έχουμε υποχρέωση, το χρωστάμε στον Σπύρο Κυπριανού, να αντισταθούμε στην υλοποίηση των τουρκικών στόχων και να τους ματαιώσουμε».

Οφείλουμε, συνέχισε, να αναχαιτίσουμε τη ψυχολογική κατάρρευση του λαού, να ανορθώσουμε το ηθικό του, να του εμπνεύσουμε πίστη στις δυνάμεις του, να του εμπεδώσουμε ότι, όπως η ελευθερία δεν δωρίζεται αλλά κατακτάται, έτσι και το μέλλον δεν διαγράφεται παθητικά από την τύχη αλλά διαμορφώνεται δυναμικά από κάθε λαό.

Πρόσθεσε, επίσης, πως δεν θα πρέπει να απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας και να μην συμβιβαστούμε με κάτι που θα θέτει σε κίνδυνο την παραμονή μας στη γη των πατέρων μας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του πως, αν ζούσε σήμερα ο Σπύρος Κυπριανού, θα πρωτοστατούσε στην απεμπλοκή από μια άγονη διαδικασία που εξυπηρετεί μόνο τον αμετάθετο στόχο των Τούρκων για κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου και πως θα επέμενε στην επαναφορά του προβλήματος μας στις σωστές του διαστάσεις, ως θέματος εισβολής και κατοχής.

«Μνημονεύοντας τον Σπύρο Κυπριανού και τις υποθήκες τους, οφείλουμε να μην ξεχνούμε ούτε για μια στιγμή ότι κανένας δεν θα φανεί πιο Έλληνας από εμάς τους Έλληνες, στη διεκδίκηση των δικαίων μας», είπε ο Μητροπολίτης Γεώργιος, σημειώνοντας ότι «εμείς πρώτα θα αγωνιστούμε και ύστερα να έχουμε απαίτηση για συμπαράσταση στον αγώνα μας, ο οποίος πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτος».

Του μνημοσύνου, ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Σπύρου Κυπριανού, στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου.

Εμφανίσεις: 17278
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!