Η Πάνω Δευτερά υποδέχτηκε τον σταυρό και λείψανο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

deut

Με ανάμεικτα πανηγυρικό και κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, 7 Μαρτίου 2015, έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, η υποδοχή του αυθεντικού σταυρού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και τεμαχίου του ιερού του λειψάνου.

Τα ιερά αυτά θησαυρίσματα μετέφερε στην Κύπρο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Εράτυρας Κοζάνης Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος και τα υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.

Αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή το ιερό λείψανο και ο μεταλλικός σταυρός ευλογίας του αγίου Κοσμά, εναποτέθηκαν εντός του Ιερού Ναού, όπου τελέστηκε ειδική δέηση.

«Αυτή την δυσχείμερη περίοδο των αδικιών, των οικονομικών και πνευματικών κρίσεων», σημείωσε στο σύντομο λόγο του ο Μητροπολίτης Ταμασού, τα ιερά αυτά κειμήλια «έρχονται για να μας ενισχύσουν και η χάρις του αγίου του λειψάνου έρχεται να θεραπεύσει τις τραυματισμένες από την αμαρτία ψυχές μας και να μας ενισχύσει στον αγώνα μας υπέρ πίστεως και πατρίδος».

«Σας ευχαριστούμε Πανοσιολογιώτατε και παρακαλούμε να μεταφέρεται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο τις ευχαριστίες μας, που επευλόγησε την έλευση των αγίων λειψάνων και του τιμίου σταυρού του αγίου Κοσμά του Αιτωλόύ εδώ στην πατρίδα μας, στην πονεμένη και την αδικημένη», πρόσθεσε.

Κλείνοντας την προσλαλιά του, ο Πανιερώτατος, υπογράμμισε ότι «με την παρουσία του τιμίου σταυρού του αγίου Κοσμά του Αιτωλού και την χάρη των ιερών του λειψάνων, οι πιστοί χριστιανοί θα ενισχυθούν και με αισιοδοξία θα ατενίσουν το μέλλον. Η χάρις των αγίων λειψάνων του αγίου Κοσμά, αλλά και η πνευματική ενέργεια που εκπέμπει ο σταυρός του, σίγουρα θα δείξουν και πάλιν τον ορθό δρόμο για κάθε αγωνιζόμενο ζωή. Και θα μας επαναφέρουν πίσω εφ’ όσον η διάθεση της καρδιάς μας το επιτρέπει, πίσω στο δρόμο της σωτηρίας».

Ο Τίμιος Σταυρός και τα ιερά λείψανα θα τίθενται στον Ναό του αγίου Γεωργίου, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, μέχρι και την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 15 Μαρτίου 2015 και ο ναός θα είναι καθημερινά ανοικτός από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις

deut2

deut3

deut4

Εμφανίσεις: 31362
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!