Συμμαχία ανθρωπισμού Ι.Μ. Ταμασού για τον καρκίνου του τραχήλου

P1010006

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Υγείας δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της έναρξης της β΄ φάσης του προληπτικού προγράμματος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που διεξάγεται στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Ταμασού και Ορεινής.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο έντιμος Υπουργός Υγείας Δρ Φίλιππος Πατσαλής, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, η πρόεδρος της ΟΓΕΕ Λευκωσίας κα Μαίρη Παπαδοπούλου και ο Γραμματέας της Ένωσης Κοινοτήτων Λευκωσίας και Κοινοτάρχης Αγροκηπιάς κ. Σωτήρης Κυριάκου.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Λευκωσίας (ΟΓΕΕ) με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής και των Κοινοτήτων της Ορεινής Λευκωσίας. Συντονιστής του προγράμματος είναι η Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού (ΚΥΚΑΤ). Μέγας Χορηγός του προγράμματος είναι η Russian Commercial Bank.

Η πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Υγείας Τσερίου από τις 18 Μαρτίου 2014 και για κάθε Τρίτη για έξι εργάσιμους μήνες.

Αφορούσε γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο Τσερίου και στις Κοινότητες Αγία Βαρβάρα, Μαθιάτη, Λυθροδόντα, Αναλυόντα, Κοτσιάτη και Μαρκί.

Εξετάστηκαν πέραν των 400 γυναικών με ουσιαστικά αποτελέσματα, αφού 10 γυναίκες σώθηκαν από την έγκαιρη διάγνωση προκαρκινικών κυττάρων.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι από το σύνολο του γυναικείου πληθυσμού της περιοχής συμμετείχαν στο πρόγραμμα 1 στις 5 γυναίκες.

Από τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015 ξεκινά η β΄ φάση του προγράμματος στο Κέντρο Υγείας Κλήρου, όπου για ένα ολόκληρο εργάσιμο χρόνο θα εξυπηρετεί τις γυναίκες που κατοικούν στην Ορεινής περιοχή της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής.

Το τεστ Παπανικολάου παρέχεται δωρεάν στις γυναίκες ηλικίας 25 με 65 ετών. Προτρέπονται οι γυναίκες των κοινοτήτων Ταμασού και Ορεινής όπως επικοινωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 22 632332 μεταξύ των ωρών 12:00 και 2:00 μ.μ.

Ο Πανιερώτατος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ιδιαίτερα όμως τον εθελοντή ειδικό γυναικολόγο Δρ Κωνσταντίνο Στυλιανίδη, ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του και είναι μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Υ.Κ.Α.Τ.

Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσους αποτελούν αυτή τη συμμαχία ανθρωπισμού για την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος είναι ο μόνος από τους καρκίνους που μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα και να θεραπευτεί.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ευχήθηκε όπως οι γυναίκες αγκαλιάσουν το πρόγραμμα χαρίζοντας την παρουσία τους στα παιδιά τους, στις οικογένειές τους και στην ευρύτερη κοινωνία.

Εμφανίσεις: 21114
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!