Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού (ΦΩΤΟ)

tamasou-12

Με κάθε επισημότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας την 1 Ματρίου 2015 και στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα Λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον περικαλλή Ναό του Οσίου Θεράποντος στον Λυθροδόντα, συμπαραστατούμενος των διακόνων του και υπο του Προϊσταμένου του Ναού πρωτ. Κωνσταντίνου Μαυροκορδάτου, καθώς και των λοιπών Ιερέων που διακονούν στο Ναό οικ. Μοδέστου Παπαχρίστου και Ιερομ. Νεκταρίου Γεωργίου.

Επίσης στην Πανηγυρική θεία λειτουργία συμμετείχε και ο π. Αγησίλαος Φιλής. Ο Πανιερώτατος στον κατάμεστο Ναό του Οσίου Θεράποντος του Θαυματουργού τόνισε στην ομιλία του ότι σημέρα πιο πολύ από ποτέ πρέπει να διαφυλάττουμε την Ορθόδοξο πίστη μας και τις παραδώσεις των Πατέρων μας διότι η Εκκλησία βάλλεται από παντού και ιδιαιτέρως από προβατόσχημους λύκους που φοράνε την στολή του χριστιανού επικαλούμενοι τις διάφορες επιστήμες μη εχόντων γνώσιν των πραγμάτων ότι η επιστήμη δηλ. στηρίζει και επιβεβαιώνει τους λόγους και τα δόγματα της Εκκλησίας, ώστε να οδηγούν τον λαό του Θεού σε μονοπάτια αθεΐας και αμφιβολίας.

Επίσης σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πανιερώτατος είπε ότι χρειαζόμαστε και σήμερα θεματοφύλακες της πίστεώς μας και της κληρονομιάς που μας άφησαν πλήθος μαρτύρων, ομολογητών και Αγίων της Εκκλησίας μας για να τους τιμούμε σήμερα με πάσαν μεγαλοπρέπειαν και λαμπρότητα, αυτούς που κράτησαν και υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά του χριστιανισμού, τους προμάχους της Ορθοδόξου πίστεως και τους Αγίους πατέρες των επτά Οικουμενικών Συνόδων που μέσω φρικτών μαρτυρίων και βασανιστηρίων μεταλαμπάδευσαν ανόθευτο το δόγμα αλλά και την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ανα μέσων των αιώνων.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Πανιερώτατος εξήρε την προσωπικότητα του Ιερομονάχου πατρός Νεκταρίου Γεωργίου εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού λέγοντας: ότι η Εκκλησία θέλει να τιμήσει σήμερα έναν πραγματικό εργάτη του Ευαγγελίου που άοκνα υπηρετεί τον αμπελώνα του Κυρίου, έναν πρόμαχο και θεματοφύλακα της Ορθοδόξου πίστεως που με την μόρφωση και την απλότητα του έχει κερδίσει τις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων δίνοντας το νόημα της πνευματικής ζωής και της πίστεώς μας στο ποίμνιό που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία, έτσι του απένειμε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου καθώς και του Πνευματικού πατρός ώστε να βοηθεί και να στηρίζει τον κουρασμένο λαό του Θεού οδηγώντας τον εις νομάς σωτηρίους.

Απευθυνόμενος στον π. Νεκτάριο ο Πανιερώτατος είπε: ότι δεν μπορούν όλοι να μας αγαπούν παιδί μου ούτε όλοι να μας μισούν και πάντα θα υπάρχει καταλαλιά για μας τους κληρικούς εφόσον γίνεται πνευματικό έργο το οποίο διαβάλει πάντοτε ο μισόκαλος και παμπόνηρος διάβολος, αλλά θα σου πώ ένα μόνο πράγμα, στεφάνια μας δίνουν όσοι μας συκοφαντούν και πολεμούν το έργο της Εκκλησίας που στην ουσία πολεμούν το έργο του ίδιου του Ιησού Χριστού.

Στην αντιφώνηση του προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα ο Πανωσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Γεωργίου είπε ότι: Σήμερον η αγάπη Σας Πανιερώτατε Πάτερ καὶ Δέσποτα, εναπέθεσεν επὶ των ασθενικών καὶ αδυνάτων ώμων μου έτι δύο ζυγούς, ο είς του Σταυρού του Κυρίου μας, καὶ ο έτερος της πνευματικής πατρότητος, ήγουν της πνευματικής εξουσίας του δεσμείν τε καὶ λύειν τὰ τών ανθρώπων πταίσματα καὶ πλημμελήματα.

Εις τοὺς περισσοτέρους απὸ εμᾶς, η απονομὴ ενὸς οφφικίου φαντάζει ως βατὴρ διὰ περαιτέρω ανέλιξην καὶ διάκρισιν εν μέσῳ των αδελφών συμπρεσβυτέρων.

Η υγιής όμως θεώρησις καὶ αντίληψις του πράγματος θὰ πρέπει πάντοτε να είναι απόλυτα σύμφωνος προς τοὺς λόγους του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού: «Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν καὶ αράτω τὸν Σταυρόν καὶ ακολουθήτω μοι».

Αυτὸς ο οποίος θέλει θεαρέστως νὰ βαδίσει τὴν οδὸν Κυρίου, οφείλει τὸ πρώτον νὰ απαρνηθεί τὸν εαυτὸν του, εν συνεχείᾳ νὰ σηκώσει τὸν Σταυρὸν του καὶ ούτως νὰ Τὸν ακολουθήσει.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος ευχήθηκε στον περιούσιο λαό του Θεού χρόνια πολλά καθώς και στο νέον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής αναφωνώντας το Άξιος και κατόπιν έγινε η καθιερωμένη λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων κατά το τυπικόν της Ορθοδόξου Εκκλησίας ενθυμούμενοι τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας κατά των Εικονομάχων και αιρετικών.

Σε κάθε πλευρά του Ιερού Ναού του Οσίου Θεράποντος τελέσθηκε δέησις και αναγνώστηκε τμηματικά το σύμβολο της Πίστεώς μας.

Μετά την απόλυσιν ο Πανωσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Γεωργίου μοίρασε το αντίδωρο στον λαό καθώς και ευλογία εικόνισμα του Χριστού μετα κεράσματος.

tamasou-23

tamasou-22

tamasou-2

tamasou-5

tamasou-6

tamasou-7

tamasou-9

tamasou-10

tamasou-13

tamasou-14

tamasou-15

tamasou-16

tamasou-18

tamasou-20

tamasou-21

tamasou-25

tamasou-27

tamasou-28

tamasou-29

tamasou-32

tamasou-33

tamasou-34

tamasou-35

tamasou-11

tamasou-1

Εμφανίσεις: 37301
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!