Εσπερινός εγκαινίων Καθεδρικού Ναού Ι.Μ. Ταμασού

Episkopio esperinos Egkainion 2

Του Λουκά Παναγιώτου

Με έκδηλη συγκίνηση, κατάνυξη και με κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα το απόγευμα, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Επισκοπειού.

Προς της ενάρξεως του Εσπερινού ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό της κοινότητας Επισκοπειού, τα Μαρτυρικά Λείψανα του Αγίου Ηρακλειδίου, του Αγίου Γεωργίου του Κυπρίου και της Αγίας Βαρβάρας, τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων και ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων και τα Μαρτυρικά τροπάρια.

Στη συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού χοροστατούντος του Πανιερωτάτου, με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών και στην παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό και ιδιαίτερης σημασίας γεγονός όχι μόνο για την κοινότητα Επισκοπειού, αλλά και για ολόκληρη την μητροπολιτική περιφέρεια Ταμασού.

Episkopio esperinos Egkainion 3 1

Episkopio esperinos Egkainion 4

Episkopio esperinos Egkainion 5

Episkopio esperinos Egkainion 7

Εμφανίσεις: 30532
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!