Υποδοχή Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό

Episkopio leipsano ag Nikolaou 1

Του Λουκά Παναγιώτου

Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική λαμπρότητα, ο ευσεβής λαός της κοινότητος Επισκοπειού υποδέχτηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου, στα Προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου, τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, το οποίο εκόμισε ο Έφορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αγαθόνικος, πραγματοποιήθηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορείνης κ. Ησαΐα, έμπροσθεν του περικαλλούς ναού και στην συνέχεια εν πομπή εισήλθαν στην εκκλησία όπου εψάλλη Δέησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άφιξη του ιερού αυτού θησαυρού της πίστεως μας σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου της κοινότητας Επισκοπειού, που θα τελεστούν το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου προκειμένου να προσκυνήσουν και να ευλογηθούν οι πιστοί από τον Άγιο Νικόλαο.

Episkopio leipsano ag Nikolaou 2

Episkopio leipsano ag Nikolaou 3

Episkopio leipsano ag Nikolaou 4

Episkopio leipsano ag Nikolaou 5

Εμφανίσεις: 31830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!