Εσπερινός Αγίου Φωτίου στην Αγία Φύλα (ΦΩΤΟ)

ag Fotiou ag Fyla 1a

Του Λουκά Παναγιώτου

Τον «της Ορθοδοξίας θεοπαγή προμαχώνα και των Πατέρων μέγιστον», Άγιο Φώτιο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τίμησε, με μεγάλη λαμπρότητα και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, ο πιστός λαός της ενορίας Αγίας Φύλας Λεμεσού.

Στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Φωτίου, στην Αγία Φύλα, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος στην παρουσία του ιερού κλήρου της περιοχής και προσευχομένων πολλών πιστών, μελών της κοινότητος, αλλά και προσκυνητών από άλλες ενορίες.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού πατέρα της Εκκλησίας μας και κάλεσε το ευλαβές εκκλησίασμα να έχει ως πρότυπο του τον σοφό αυτό ομολογητή, διδάσκαλο και στυλοβάτη της ορθοδόξου μας πίστεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Εσπερινής Ακολουθίας ετέθη προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου.

ag Fotiou ag Fyla 2

ag Fotiou ag Fyla 3

ag Fotiou ag Fyla 5

ag Fotiou ag Fyla 6a

ag Fotiou ag Fyla 7

ag Fotiou ag Fyla 8

Εμφανίσεις: 44399
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!