Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Ο Μπαν Κι Μουν είναι καταπατητής αρχών''

arxiepiskopos21

Την στάση του Γ.Γ των Η.Ε προς την Κυπριακή Δημοκρατία κάκισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος διότι όπως είπε αντί να είναι υπερασπιστής και υπέρμαχος των αρχών που διέπουν τα Η.Ε παρουσιάστηκε ως καταπατητής.

Μιλώντας μετά το αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στην πανηγυρίζουσα Μονή του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο ο προκαθήμενος της Εκκλησίας χαρακτήρισε απαράδεκτο το Γ.Γ των Η.Ε για την στάση που τήρησε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Τον κάλεσε μάλιστα να παραιτηθεί, εάν νομίζει – όπως είπε- ότι δεν μπορεί να κρατήσει αυτό το βάρος για να έρθει άλλος πιο ικανός που θα είναι υπέρμαχος αυτών των αρχών .

Εμείς, συνέχισε, θέλουμε τον Γ.Γ. των Η.Ε. να βρίσκεται συνεχώς στις αγωνιστικές επάλξεις και να διεκδικεί τα δίκαια των λαών και δη των μικρών λαών.

Πυρά εξαπέλυσε και προς τον εκπρόσωπο των Η.Ε στην Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά πως «δεν πιστεύει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Έιντε ότι όσες χώρες έχουν αέρια, πετρέλαια και άλλα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν στο Κράτος και όχι στους πολίτες οι οποίοι θα ωφεληθούν δια του Κράτους".

Τους κάλεσε να απαριθμήσουν έστω μια χώρα από όσες έχουν πετρέλαια, αέρια, εάν όντως οι αξίες αυτών των πραγμάτων ανήκουν στους πολίτες και όχι στο Κράτος και διερωτήθηκε γιατί στην Κύπρο επιθυμούν να υπάρξει εξαίρεση.

Ο Μακαριότατος, συνεχάρη παράλληλα την Κυβέρνηση για τον τρόπο χειρισμού του θέματος και την κάλεσε παράλληλα να είναι πιο αγωνιστική, να μην δέχεται καμία συζήτηση πάνω σε αυτά τα θέματα .

Μόνο έτσι είπε, μπορούμε να υπερασπιστούμε το δίκαιο μας, το λαό μας και να καθιερωθεί και να γίνει συνείδηση σε όλα τα έθνη ότι οι αξίες αυτές ανήκουν στα κράτη και όχι στους πολίτες.

Οι πολίτες θα ωφεληθούν δια του Κράτους, κατέληξε.

Εμφανίσεις: 25018
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!