Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον Εσπερινό του Αγίου Νεοφύτου (ΦΩΤΟ)

0kipros-9

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου επί τη Μνήμη του Αγίου Νεοφύτου, κτήτορος της Ιεράς Μονής.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βόστρων κ. Τιμόθεος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και Κορωνείας κ. Παντελεήμων, συμπροσευχομένου στο Ιερό Βήμα του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου.

Επίσης συμμετείχαν οι Πατέρες της Μονής. Κατά την Λιτή έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Καθολικού της Μονής και ακολούθησε η ευλογία των κολλύβων και η αρτοκλασία.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β', ο οποίος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Νεόφυτο, τονίζοντας ότι, όπως Εκείνος επικοινωνούσε με τον Θεό μέσα στην Εγκλείστρα με εκτενή προσευχή, έτσι και εμείς στον Θεό πρέπει να καταφεύγουμε.

Ο Άγιος Νεόφυτος θαυματουργικά σώθηκε από τον θάνατο, όταν κύλησε τεράστιος βράχος επάνω στην Εγκλείστρα.

Και εμείς, σε μια εποχή με τόσα προβλήματα, όταν ασύστολα καταπατούνται τα δίκαια του λαού μας από εκείνους τους ηγέτης Οργανισμών, που θα έπρεπε να είναι συνεπείς στις αξίες, που διακηρύττουν ότι υπερασπίζονται, μόνο στον Θεό μπορούμε να στηριζόμαστε με εμπιστοσύνη και εκτενή προσευχή.

Και Εκείνος επειδή "δικαιοσύνας ηγάπησε" δεν θα μας απογοητεύσει, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

0kipros-1

0kipros-2

0kipros-3

0kipros-4

0kipros-5

0kipros-6

0kipros-14

0kipros-8

0kipros-10

0kipros-11

0kipros-12

0kipros-13

Εμφανίσεις: 29642
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!