Λιγότερες οικογένειες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ι.Μ. Κωνσταντίας

pdopolioΌπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καρράς «πέρσι την αντίστοιχη περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γύρω στις 500 οικογένειες ζήτησαν και πήραν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης. Ωστόσο, φέτος ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 100 οικογένειες, δηλαδή δόθηκε βοήθεια σε περίπου 400 οικογένειες, σε ολόκληρη την επαρχία».

Ο πατέρας Αυγουστίνος ανέφερε πως «πριν τα Χριστούγεννα δόθηκε το πακέτο τόσο για τη μεγάλη αυτή γιορτή όσο και για την Πρωτοχρονιά», προσθέτοντας ωστόσο πως «την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα ανοίξει, προκειμένου οικογένειες ή άτομα τα οποία έχουν ανάγκη, να πάρουν επιπρόσθετη βοήθεια σε τρόφιμα ή άλλα αγαθά».

Ανέφερε επίσης ότι τόσο το Χριστουγεννιάτικο όσο και το Πρωτοχρονιάτικο πακέτο προς τους δικαιούχους περιελάμβανε εκτός των συνηθισμένων τροφίμων, «επιπρόσθετο κρέας και κοτόπουλο. Ταυτόχρονα δόθηκαν και χριστουγεννιάτικα εδέσματα, όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλουράκια ακόμα και χριστουγεννιάτικο κέικ».

Σημείωσε επίσης ότι «γυναίκες εθελοντές της Ιεράς Μητροπόλεως αυτές τις μέρες θα μεταβούν σε σπίτια ατόμων τα οποία είτε δυσκολεύονται να κινηθούν για να πάνε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και να πάρουν τα απαραίτητα τρόφιμα, είτε σε οικογένειες οι οποίες δεν επιθυμούν να ζητούν βοήθεια. Ωστόσο, η Μητρόπολη γνωρίζει τις συγκεκριμένες οικογένειες και οι εθελόντριες μεταβαίνουν στα σπίτια τους για να μεταφέρουν όλα τα απαραίτητα τρόφιμα», είπε.

Προσπαθούμε, συνέχισε, «όσοι έχουν ανάγκη να τους βοηθήσουμε στα πλαίσια φυσικά και των δικών μας δυνατοτήτων, οι οποίες πηγάζουν από τις προσφορές συμπολιτών μας, εταιρειών είτε οργανωμένων συνόλων».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν ανάγκες σε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο πατέρας Αυγουστίνος απάντησε πως «το Παντοπωλείο έχει κατά τη διάρκεια των γιορτών πάρει αρκετές προσφορές και είναι πλήρες. Ωστόσο μετά την έλευση του καινούργιου χρόνου το Παντοπωλείο θα αρχίσει να προετοιμάζεται για στήριξη μεγαλύτερου αριθμού οικογενειών αφού αρκετά άτομα που το καλοκαίρι εργάζονται σε ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, το χειμώνα μένουν χωρίς δουλειά».

Ανέφερε επίσης ότι «ευελπιστούμε πως και το νέο χρόνο θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες του κόσμου. Αναμένουμε ακόμα ότι από τον επόμενο Μάρτιο θα μειωθεί ο αριθμός των οικογενειών που ζητούν βοήθεια, αφού λόγω της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου αρκετοί άνεργοι, θα βρουν εργασία και δεν θα χρειάζονται τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου», κατέληξε.

Εμφανίσεις: 29779
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!