Κύπρου: ''Όσο η Τουρκία μιλά για πραγματικότητες δεν υπάρχει λύση''

Archiepiskopos-Xrysostomos

Μιλώντας μετά το πέρας της λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Σωτήρος στην γενέτειρα του Τάλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει λύση στο εθνικό μας θέμα ενόσω η Τουρκία ομιλεί περί πραγματικοτήτων, δηλαδή τα σπίτια μας και οι περιουσίες μας ότι ανήκουν σ’ αυτούς, οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκίας να ελέγχει το βόρειο τμήμα της πατρίδας μας αλλά και να έχει και το πόδι της στο νότιο μέρος της πατρίδας μας .

Ο Μακαριότατος ανέφερε πως το να ομιλεί επίσης η Τουρκία ξεκάθαρα περί δύο κρατών, όλα αυτά,- όπως είπε- δεν επιτρέπουν λύση του εθνικού μας θέματος γιατί στην Κύπρο δεν υπάρχει χέρι που να μπορεί να υπογράψει τέτοια λύση, ούτε όμως και ο λαός να εγκρίνει τέτοια λύση.

Επεσήμανε επίσης πως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και οι Ευρωπαίοι ηγέτες και η Αμερική να συστήσουν στην Τουρκία ότι επιτέλους πρέπει να λογικευθεί και να έρθει να συμφωνήσει με την ελληνοκυπριακή πλευρά για μια λύση βάση της οποίας, θα ζήσουν και οι δύο κοινότητες χαρούμενες και ευτυχισμένες στη γη των πατέρων μας.

Εμφανίσεις: 19233
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!