Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Ο Πρόεδρος θέλει να επιτύχει''

arxiepiskopos21

Νέα παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα του τόπου έκανε ανήμερα τα Χριστούγεννα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, μιλώντας για «αρετή» του Προέδρου της Δημοκρατίας να παραδεχθεί τα λάθη του.

Ταυτόχρονα προχώρησε και σε νουθεσίες προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενεργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε η κυβέρνηση να κάνει το σωστό για την κοινωνία και τη Δημοκρατία.

Κληθείς να σχολιάσει την αυτοκριτική του προέδρου Αναστασιάδη και την παραδοχή του για λάθη, παραλείψεις και αποφάσεις για αλλαγές στην πολιτική του, ο Μακαριότατος είπε: «Αυτό είναι αρετή».

Όπως ανέφερε. «είναι ένας Πρόεδρος που παραδέχεται τα σφάλματά του», προσθέτοντας ότι οφείλει να τον συγχαρεί γιατί έχει αποφασίσει να συνεργαστεί με όλο τον πολιτικό κόσμο. «Όταν είμαστε πολλοί, τα λάθη αποφεύγονται», σημείωσε.

«Ο ένας, όσο ξύπνιος και μορφωμένος κι αν είναι, μπορεί να κάνει λάθος. Οι πολλοί, δύσκολα κάνουν λάθη», είπε. Ταυτόχρονα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου έκανε έκκληση για ομόνοια. «Οφείλουμε», είπε «να μονοιάσουμε, να ενωθούμε όλοι σαν ένας άνθρωπος, να εργαστούμε για το συμφέρον του τόπου μας και του λαού μας γιατί ο λαός μας ψήφισε και βρισκόμαστε σε αυτές τις θέσεις για να τον υπηρετήσουμε» κι όχι «για να κομπάζουμε στις θέσεις που κατέχουμε».

Αναφορικά με την έντονη κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Αρχιεπίσκοπος διερωτήθηκε «τι σημαίνει αντιπολίτευση;».

«Η αντιπολίτευση», συνέχισε «οφείλει να ενεργεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε η κυβέρνηση να κάνει εκείνο που πρέπει. Το σωστό! Αν είναι να την σπρώχνει να κάνει λάθη και να την κατηγορεί νομίζω ότι δεν προσφέρει υπηρεσία στο λαό», κατέληξε.

Εμφανίσεις: 18739
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!