Νέος Αρχιμανδρίτης και Πνευματικός στην Μητρόπολη Ταμασού

x Koptidi 1

Του Λουκά Παναγιώτου

Τον ζήλο προς την λειτουργική ζωή, την θυσιαστική του αγάπη προς την Εκκλησία και την ποιμαντική φροντίδα προς τον λαό του Θεού, του Ιερομονάχου π. Διονυσίου Κοπτίδη, επιβράβευσε χθες, κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Ο Πανιερώτατος, ο οποίος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα της κοινότητος Μαθιάτη, συμπαραστατούμενος και από τον Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ Κυκκώτη και τους διακόνους π. Βαρνάβα Χρυσάνθου και π. Νικόλαο Παζαρά, απέμεινε, λίγο πριν την απόλυση, τα Οφίκια του Αρχιμανδρίτη και του Πνευματικού στον π. Διονύσιο.

Η ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος από πολύ νωρίς το πρωί κατέκλυσε τον ναό, ήταν ενθουσιώδης και ένθερμη, βροντοφωνάζοντας το «Άξιος» κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας.

Αντιφωνώντας την συγκινητική και καρδιακή προσφώνηση του π. Διονυσίου, ο Μητροπολίτης Ταμασού, του επεσήμανε ότι τα οφίκια δεν είναι μόνο αξιώματα, αλλά μεγαλύτερη ευθύνη και περισσότερη διακονία και του ευχήθηκε τα οφίκια, τα οποία έλαβε, να είναι αφορμή για περισσότερο πνευματικό αγώνα, άσκηση και διακονία στις αυλές της Εκκλησίας.

x Koptidi 3

x Koptidi 4-1

x Koptidi 6

Εμφανίσεις: 41479
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!