Ημερίδα στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου για τα προσκυνήματα

arx-kyproyΗμερίδα για τα προσκυνήματα της Κύπρου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τίτλο «Ενημερώνομαι και γίνομαι οδοδείκτης στα μονοπάτια των Προσκυνημάτων του τόπου μας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου που στάληκε τη Δευτέρα στα ΜΜΕ από την Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε στον χαιρετισμό του ότι η παρουσία των συμμετεχόντων αναμφίβολα μαρτυρεί την αγάπη τους για τη μικρή αλλά και ιστορική μας πατρίδα, η οποία έχει να επιδείξει έναν μοναδικό θρησκευτικό, πολιτιστικό και ιδιαίτερα βυζαντινό πλούτο με παγκόσμια αναγνώριση και εμβέλεια.

Μαρτυρεί ακόμη, είπε, τον πόθο τους να αναδειχθούν μέσα από αυτή την ημερίδα, και άλλες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, οδοδείκτες και λαμπαδηφόροι αυτού του πολιτισμού μας.

Στην Ημερίδα υπήρξαν τέσσερις θεματικές τις οποίες ανέπτυξαν ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ο Αρχαιολόγος Δρ. Γιώργος Φιλοθέου, η Μαρία Πίγγουρα, Ξεναγός και ο Βασίλης Σταματάρης, Ταξιδιωτικός Πράκτορας.

Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων του Τουρισμού και διατυπώθηκαν διάφορες εισηγήσεις και απόψεις.

Διοργανωτές ήταν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, όλοι οι φορείς του επαγγελματικού τουρισμού (ACTA, ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ), ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), καθώς και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Την Ημερίδα την παρακολούθησαν μαζί με τους επαγγελματίες ξεναγούς, τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους, πέραν των 100 συνέδρων.

Εμφανίσεις: 29386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!