Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Η Εκκλησία βρίσκεται κοντά στην Κυβέρνηση''

cyprusΕφ' όλης της ύλης συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, στην Αρχιεπισκοπή.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Εκκλησία βρίσκεται κοντά στην Κυβέρνηση.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Συγκοινωνιών τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης-Εκκλησίας.

“Είχαμε μια συνομιλία εφ` όλης της ύλης. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε σφαιρικά όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο, την Κυβέρνηση, το Υπουργείο όπως και την Εκκλησία” πρόσθεσε.

Ο ρόλος της Εκκλησίας, σημείωσε, “είναι τέτοιος που πρέπει να ενδιαφέρεται για τον τόπο και το λαό και θέλουμε να ανατείλουν καλύτερες ημέρες και για το καλό της πατρίδας μας αλλά και για τη σταθερότητα στο χώρο της Μέσης Ανατολής”.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε ότι η Εκκλησία συνεργάζεται “πολύ στενά” με το Τμήμα Αρχαιοτήτων το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

“Θα έχουμε στενές επαφές για αμοιβαίο συμφέρον. Εμείς είμαστε κοντά στην Κυβέρνηση και θέλουμε να τη βοηθούμε και η επιτυχία της θα είναι και επιτυχία αυτού του λαού” είπε.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί τη συνεργασία με την Εκκλησία.

“Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και της Κυβέρνησης” ανέφερε, προσθέτοντας πως “είναι πολύ καλή η συνεργασία που έχουμε με την Εκκλησία”.

Ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι από πλευράς της η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί του “οτιδήποτε αφορά τις σχέσεις μεταξύ των δύο θεσμών ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε συναινετικές λύσεις”.

«Οι κινητοποιήσεις δεν οδηγούν σε λύσεις»

Κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες των οδηγών ταξί ότι δεν συζητά τα αιτήματά τους, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι “εδώ και αρκετούς μήνες βλέπουμε τα αιτήματα των οδηγών αστικών ταξί”, προσθέτοντας ότι προτού γίνουν αυτές οι κινητοποιήσεις ο ίδιος είχε συνάντηση μαζί με το Σύνδεσμο των οδηγών αστικών ταξί, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, στο Υπουργείο και συζήτησαν ένα - ένα τα αιτήματά τους.

Ο Υπουργός επανέλαβε ότι “δεν είναι λύση οι κινητοποιήσεις”.

“Δεν γίνεται όταν έχει κάποια αιτήματα μια επαγγελματική ομάδα να βγαίνει στους δρόμους και να ταλαιπωρεί και τους υπόλοιπους πολίτες. Ο μόνος τρόπος για να βρίσκουμε λύσεις είναι μέσω της συζήτησης και σκοπός μας είναι να εγκύψουμε στα προβλήματα του κλάδου και να επιλύσουμε εκείνα που μπορούμε να επιλύσουμε. Σίγουρα σε κάποια θέματα υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά όντως θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Εμείς ως Υπουργείο ενδιαφερόμαστε αυτός ο τομέας να πηγαίνει καλά,” ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Ο Υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Εμφανίσεις: 24748
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!