Η Εκκλησία της Κύπρου απαντά για τον επαναπατρισμό κειμηλίων

chuΗ Εκκλησία της Κύπρου παρακολουθεί μαζί τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες (Τμήμα Αρχαιοτήτων, Αστυνομία Κύπρου) και τη Γενική Εισαγγελία το δικαστικό αγώνα στα δικαστήρια του Μονάχου από της έναρξης του το 2004 μέχρι σήμερα, με τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια και  αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών είναι ο επαναπατρισμός 173 κειμηλίων της υπόθεσης Αydin Dikmen τον περασμένο Οκτώβριο στην Κύπρο.

Η Εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο και ρεπορτάζ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού καναλιού της 8ης Δεκεμβρίου 2014 σε σχέση με τον εν εξελίξη δικαστικό αγώνα στα δικαστήρια του Μονάχου για τον επαναπατρισμό κλαπέντων θρησκευτικών μας κειμηλίων και δηλώνει, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι “τα αντικείμενα των οποίων ο επαναπατρισμός εκκρεμεί στην εν λόγω υπόθεση είναι 85 και όχι 177 όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε και μεταξύ αυτών δεν υπάρχει κανένα ψηφιδωτό διότι αυτά έχουν ήδη επαναπατρισθεί στην Κύπρο”.

Αναφέρει ακόμη, ότι “εντολές στο δικηγόρο που εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στις βαυαρικές δικαστικές Αρχές, για τον ορθό χειρισμό της υπόθεσης, δίδει αποκλειστικά και μόνον η Γενική Εισαγγελία και κανένα άλλο πρόσωπο ή θεσμός όπως λανθασμένα αναφέρθηκε”.

Επίσης, “εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κύπρου και της Γενικής Εισαγγελίας παρίστανται στο δικαστήριο οσάκις είναι απαραίτητο κατόπιν συνεννοήσεως με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στη δίκη”.

“Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του εφετείου του Μονάχου βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και είναι πολύ πιθανή η ολοκλήρωση της τους επόμενους μήνες” καταλήγει η Εκκλησία της Κύπρου.

Εμφανίσεις: 25550
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!