Πάφος: Στα ρωσικά οδηγίες περιήγησης σε μονές

pafos

Με πρωτοβουλία του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου κυκλοφόρησε ειδικό έντυπο με πληροφορίες για τα σημαντικότερα μοναστήρια και εκκλησίες της Πάφου.


Σκοπός του εντύπου, που δίνεται δωρεάν από τα ξενοδοχεία, είναι η ενημέρωση των επισκεπτών, κυρίως των Ρώσων, οι οποίοι είναι ορθόδοξοι στο θρήσκευμα και επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για τα μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Εκ των πραγμάτων, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, ήταν αδύνατο να συμπεριληφθούν όλες οι εκκλησίες και τα θρησκευτικά μνημεία της Πάφου, ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει τη μακραίωνη ιστορία του τόπου, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Μεγάλο ενδιαφέρον

Η ανάγκη για την κυκλοφορία οδηγού περιήγησης προέκυψε, προστίθεται στην ανακοίνωση, από το μεγάλο ενδιαφέρον τουριστών, κυρίως Ρώσων, για προσκυνηματικές περιηγήσεις, γι’ αυτό το έντυπο – οδοιπορικό είναι στη ρωσική γλώσσα και περιλαμβάνει οδικό χάρτη για πληρέστερη πληροφόρηση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης σε δηλώσεις του με αφορμή την έκδοση αυτή σημείωσε πως η Πάφος ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός στοχεύει στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Οι Ευρωπαίοι αλλά και Ρώσοι επισκέπτες- όπως είπε- αναζητούν στους προορισμούς της επιλογής τους, πρωτότυπες βιωματικές εμπειρίες.

Μπροστά σε αυτή τη διεθνή τάση, συνέχισε, η Πάφος ανοίγει ορίζοντες σε νέες μορφές τουρισμού ακολουθώντας ένα διαφορετικό τρόπο οργάνωσης από το μοντέλο τουρισμού που ίσχυε παραδοσιακά «ήλιος – θάλασσα- φιλοξενία».

Η Πάφος, είπε ο κ., Φιλιππίδης, δίκαια περηφανεύεται γιατί κατάφερε να αναπτύξει διάφορες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που στόχο έχουν τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την απάμβλυνση της εποχικότητας.

Μια ενδιαφέρουσα μορφή εναλλακτικού τουρισμού στην οποία προσδίδουμε ιδιαίτερη σημασία, κατέληξε είναι ο θρησκευτικός τουρισμός. Χρόνο με το χρόνο παρατηρείται αύξηση των τουριστών από τις ανατολικές και θρησκευτικά ορθόδοξες χώρες, κυρίως δε από τη Ρωσία.

Αναδεικνύει το παρελθόν

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος χαιρετίζοντας την προσπάθεια της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ τόνισε ότι «η παρουσίαση αυτή εκπληρώνει πολλαπλούς σκοπούς.

Δεν ωφελεί μόνο τους επισκέπτες των οποίων ικανοποιεί τα γνωστικά, τα θρησκευτικά και άλλα αισθητήρια, αλλά και αναδεικνύει το ιστορικό και πολιτιστικό μας παρελθόν, θέτοντας ενώπιον μας και τις δικές μας ευθύνες».

Τα εκκλησιαστικά μας μνημεία, πρόσθεσε, διαλαλούν περίτρανα πως «η γη της Πάφου είναι αποστολοβάδιστη και αγιάστηκε με το αίμα και τα ασκητικά δάκρυα αγίων μας στις δυο χιλιάδες χρόνια της χριστιανικής μας ζωής.

Η αρχιτεκτονική των μνημείων φανερώνει το ορθόδοξο ήθος που μένει μακριά από τις ακρότητες των άλλων χριστιανικών δογμάτων. Η βυζαντινή αγιογραφία σε φορητές εικόνες, αλλά και οι τοιχογραφίες, ανεβάζουν τον άνθρωπο στα ουράνια».

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης Πάφου υπογράμμισε ότι οι Ορθόδοξοι επισκέπτες “θαυμάζουν, οπωσδήποτε, την αρχαιότητα της Εκκλησίας μας, αλλά και την πολιτιστική προσφορά της σε όλη την ανθρωπότητα.

Οι ετερόδοξοι προσεγγίζουν, μέσω των μνημείων μας, το ενιαίο ήθος της Εκκλησίας στην πρώτη Χριστιανική Χιλιετία. Μπορούν επίσης, να συγκρίνουν τους τόπους και τον τρόπο λατρείας μας με τους αντίστοιχους δικούς τους”.

Εμφανίσεις: 28019
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!