Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''H Eκκλησία δεν θα χρεοκοπήσει''
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013
-
Γράφτηκε από τον/την sigmalive.com - 11.41
-
Η Εκκλησία δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, επειδή έχει τεραστίων διαστάσεων περιουσία δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που τον φέρουν να ανησυχεί για την οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει .
Βεβαίως, είπε, μειώθηκε το εισόδημα της, αλλά είναι αρκετό και για τη φιλανθρωπική της δράση και σε όλους τους τομείς και τα πεδία η Εκκλησία είναι δραστήρια και τα βγάζει πέρα.
Η Αρχιεπισκοπή έχασε από τις επενδύσεις της στις τράπεζες 9,5 εκατομμύρια το χρόνο, ενώ το συνολικό ποσό της ζημιάς που υπέστη ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια το χρόνο.
"Μακάρι να δυσκολευόταν και ο άλλος ο κόσμος, όπως δυσκολευόμαστε εμείς. Τουλάχιστον η Εκκλησία δεν πεινά και έχει να δώσει. Εμένα δε με φοβίζουν αυτά", είπε o προκαθήμενος της Εκκλησίας.
Οι επενδυσεις της Αρχιεπισκοπής
Ο αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι ήδη η Αρχιεπισκοπή επενδύει. Από το μεγάλο ξενοδοχείο, που θα χτιστεί στην Πάφο, η Εκκλησία θα εισπράττει για το ενοίκιο του οικοπέδου 1,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
"Τέτοιες επενδύσεις θα κάνουμε αρκετές για να επαναφέρουμε το χαμένο εισόδημα", δήλωσε.
Η Εκκλησία, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, πάει πολύ καλά από κάθε άποψη και από οικονομική και από πνευματική και από κοινωνική. Δουλεύει αθόρυβα σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς.
"Είναι αδύναμος ο Χριστόφιας και δεν είναι σωστό να επιτίθεσαι σε κάποιον που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση"
Κληθείς, δε θέλησε να σχολιάσει τη συμπεριφορά του τέως προέδρου της δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία.
Πολλές φορές, είπε, έχουμε διαφωνήσει με τον κ. Χριστόφια, αλλά όταν κάποιος βρίσκεται σε μειονεκτική θέση δεν είναι σωστό να του επιτίθεσαι, διότι είναι αδύναμος. Επιτίθεσαι σε κάποιον που έχει δύναμη. Διαφωνούσα μαζί του όταν ήταν Πρόεδρος.
Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και έχει αντιληφθεί ποιος είναι ο κ. Χριστόφιας. Ο Θεός να του δίνει πάντοτε καλό. Λάθη κάνουν πολλοί.
Ο Μακαριότατος τόνισε, ωστόσο, ότι οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Η ατιμωρησία, είπε, ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν τα ίδια. Φτάσαμε πλέον στο απροχώρητο. Δεν αξίζει σ’ αυτό λαό ένα μέρος του να πεινά.
Φέρουν ευθύνη γι αυτό και πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες και φυσικά οι τράπεζες, τις οποίες, όπως είπε, τις εξουθένωσαν η πολιτική του Προέδρου Χριστόφια και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον. Σε ένα – δύο χρόνια, είπε, θα αρχίσει να δημιουργείται ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας , αλλά σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι, κυβέρνηση και λαός.
- Εμφανίσεις: 51426