Σφοδρή επίθεση ΚΚΕ στον Θεσσαλονίκης Άνθιμο

ImageΣφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το ΚΚΕ προς το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για τις προχθεσινές δηλώσεις

του περί των μαθητικών κινητοποιήσεων. 

Το ΚΚΕ σχολιάζει μέσα από την ανακοίνωση του τις θέσεις του Μητροπολίτη Ανθίμου ως «προκλητικές και επικίνδυνες». 

 

Ανακοίνωση του ΚΚΚΕ : 

 

“Οι θέσεις του μητροπολίτη Άνθιμου για τις μαθητικές κινητοποιήσεις είναι προκλητικές και επικίνδυνες. Πρέπει να καταδικαστούν από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Δεν είναι η πρώτη φορά κι ούτε τυχαίο φαινόμενο εκκλησιαστικοί και άλλοι αντιδραστικοί κύκλοι να ξιφουλκούν κατά της αγωνιστικής πρωτοβουλίας και δράσης της νεολαίας και ιδιαίτερα των μαθητών.

    Τα λαϊκά στρώματα και οι οργανώσεις του λαϊκού κινήματος πρέπει να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στις μαθήτριες και στους μαθητές που συλλογικά αποφασίζουν για τη μορφή της πάλης τους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση, στην εργασία, στη ζωή. Μπορούν και πρέπει να υψώσουν ένα προστατευτικό φράγμα κατά του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας, της συκοφαντίας που στοχεύουν στο να πνίξουν τη μαθητική δράση - πάλη - διεκδίκηση.

    Η Παιδεία είναι ταξική υπόθεση. Η θέση των εργαζομένων είναι δίπλα και μαζί με τα παιδιά τους που αγωνίζονται για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, χωρίς ταξικούς φραγμούς και διαχωρισμούς”.

Εμφανίσεις: 67300
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!