"Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σας"

Image
Ο Αρχιεπίσκοπος πριν από λίγο
Έφτασε πριν 10 λεπτά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, στο αεροδρόμιο.

"Ελευθέριος Βενιζέος". 

Πλήθος Ιεραρχών και κληρικών τον υποδέχθηκαν, αλλά και απλοί πιστοί του έριχναν λουλούδια και ροδοπέταλα ως ένδειξης αγάπης.

Ο Μακαριώτατος μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο έκανε τις εξής δηλώσεις:

 

 

 

 

«Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι ξανά ανάμεσα σας, ανάμεσα σ΄αυτό το λαό που τόσο με αγάπησε και τόσο τον έχω αγαπήσει και εγώ.Έρχομαι βέβαια για να συνεχίσω εδώ στην πατρίδα την θεραπεία που μου υπέδειξαν οι γιατροί στην Αμερική, και αν θέλει ο Θεός με την βοήθεια του υπάρχει εδώ ομάδα ιατρών οι οποία θα επιβλέπει ώστε να αρχίσουμε από την Δευτέρα την πρώτη φάση της θεραπευτικής μου αγωγής.Τώρα αισθάνομαι πάρα πολύ καλά γι΄αυτό και μπορώ να πω ότι, πως ανάλογα με τις εσωτερικές μου διαθέσεις που έχω θα ασχοληθώ και με τα θέματα της Διοικήσεως της Εκκλησίας μας , και επαναλαμβάνω την άσκηση τρόπο τινά των καθηκόντων μου τα οποία έχουν διακοπεί εδώ και δύο μήνες.Επίσης θέλω να πιστεύω ότι με την συμπαράσταση όλων σας ο Θεός θα δώσει το καλύτερο, και το ελπίζω Αμήν.»

 

Ο Μακαριώτατος, αμέσως αναχώρησε για την κατοικία του όπου εκεί έγινε δεκτός από κληρικούς και λαϊκούς με αισθήματα αγάπης και σεβασμού. Απευθυνόμενος στα Μέσα Ενημέρωσης δήλωσε:   "Είναι πολύ συγκινητική η ημέρα αυτή,  που επιστρέφω στην πατρίδα για να συνεχίσω τον αγώνα τον οποίον έχω αρχίσει. Σε αυτό τον αγώνα μου συμπαρίσταται όλος ο Ελληνισμός, όλη η Εκκλησία, οι άνθρωποι που αγαπούν τον Αρχιεπίσκοπο και σας ευχαριστώ όλους εσάς  γι' αυτά τα αισθήματά σας , απέναντι μου. Είναι αισθήματα τα οποία με ενισχύουν  με  παρηγορούν  και μου δίνουν ελπίδα και κουράγιο για να συνεχίσω έναν αγώνα,  ο οποίος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Ελπίζω όμως ότι θα τον κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα.  Με αυτή την προοπτική επανέρχομαι στο σπίτι μου, για να βρίσκομαι κοντά στους δικούς μου, σε περιβάλλον οικογενειακό, πίσω στην πατρίδα".

Ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε εκ νέου όλο τον Ελληνικό λαό, την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Ιερό Κλήρο για τον συγκινητικό ενδιαφέρον  και τις προσευχές τους για την ενδυνάμωσή του στον αγώνα για τη αντιμετώπιση του προβλήματος της υγείας του,  καθώς  και την Ελληνική Πολιτεία η οποία εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την παροχή της απαιτούμενης θεραπείας στο Εξωτερικό.  Ο Μακαριώτατος δοξάζοντας τον Θεό που τον αξίωσε να επιστρέψει στην πατρίδα ευχήθηκε σε όλους "Να έχουν  την ευλογία του Θεού".   

 

Εμφανίσεις: 63695
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!