Ο Γιάννης Ιωαννίδης στον Αρχιεπίσκοπο

ImageΤον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης κατά την έξοδό του από την οικία του Αρχιεπισκόπου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε:

«Ήθελα να τον δω, γιατί του έχω και μου έχει μεγάλη αγάπη, εδώ και χρόνια, και θέλησα να πάρω και την ευλογία του.

Μιλήσαμε για τον αθλητισμό στην Εκκλησία, γιατί είναι το πιο οργανωμένο κομμάτι στην κοινωνία, και του ζήτησα τη συνδρομή του, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αθλητικά προγράμματα για τα παιδιά μας, με την υποστήριξη της Εκκλησίας.

 Με αυτόν τον τρόπο, η Εκκλησία θα βοηθήσει, και είναι πολύ σοβαρό, τα παιδιά μας να είναι στον αθλητισμό, για να αποφεύγουν επικίνδυνους παραδρόμους και να έχουν ψυχική, σωματική και πνευματική υγεία».

Σε ερώτηση, για το πώς θα γίνει πράξη αυτό, o κ. Ιωαννίδης απάντησε:

«Η Εκκλησία διαθέτει ιδιοκτησίες, που μπορούν να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, για τους νέους αλλά και για τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων.

Ως μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού της Εκκλησίας, που ήμουν, πιστεύω ότι θα πρέπει η Εκκλησία να δει και να κάνει άνοιγμα στον Αθλητισμό. Ο Αρχιεπίσκοπος μου είπε, ότι θα το συζητήσει.

Είναι γνωστό, ότι όταν ασχολείσαι με τον αθλητισμό, ξέρεις να αποφεύγεις επικίνδυνους παραδρόμους.

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικά στις μεγάλες πόλεις, δεν υπάρχουν πια οι παλιές αλάνες. Άρα, ο οποιοσδήποτε χώρος μπορέσει να δημιουργηθεί, για άθληση, είναι πολύ μεγάλο κέρδος για τη νεολαία μας».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, για το πώς είδε τον Αρχιεπίσκοπο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, είπε:

«Ευδιάθετο και με δύναμη ψυχής. Με τον τρόπο, που αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας του, δίνει σε όλους μας ένα μάθημα ζωής».

 

 

Επίσης τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο επισκέφθηκαν ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Αθηναγόρας και ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος οι οποίοι είδαν τον Αρχιεπίσκοπο σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση.

 

 

Τέλος το απόγευμα αναμένεται να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.
Εμφανίσεις: 62885
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!