Πρωθυπουργός σε Αρχιεπίσκοπο: ''Σας ευχαριστώ για την πρωτοβουλία σας''

tsipras-11

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο απέστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την οποία τον συγχαίρει για την άποψη που εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι είναι έτοιμος να αξιοποιήσει την περιουσία της Εκκλησίας προς όφελος του λαού και την μείωση του χρέους της χώρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε πως μπορεί να αξιοποιηθεί από την Εκκλησία και την Πολιτεία η εκκλησιαστική ακίνητη περιουσία στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως είχε συσταθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά με νόμο του κράτους μία εταιρεία μέσω της οποίας θα γινόταν συνεκμετάλλευση της περιουσίας της Εκκλησίας και τα έσοδα που θα προέκυπταν θα διανέμονταν 50-50 με τη δέσμευση της Εκκλησίας ότι τα έσοδα θα δίνονταν αποκλειστικά και μόνο για φιλανθρωπικό έργο.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως μπορεί η πρόταση του Αρχιεπισκόπου να τεθεί άμεσα προς συζήτηση στην κοινή επιτροπή Εκκλησίας - Πολιτείας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο:

Μακαριότατε,

Χριστός Ανέστη. Σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας της οποίας το χαρμόσυνο μήνυμα Αγάπης αφορά όχι μόνο τους πιστούς αλλά το σύνολο της ανθρωπότητας.

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη Σας σε τηλεοπτικό σταθμό το Μεγάλο Σάββατο και θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολύ σημαντική αναφορά Σας σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε μια συγκυρία που ασκείται για πολιτικούς λόγους πολύ μεγάλη πιστωτική πίεση στα δημόσια οικονομικά, πρωτοβουλίες σαν τη δική Σας μπορούν να δώσουν πραγματικές ανάσες προς όφελος όχι μόνο των κρατικών ταμείων, αλλά του κοινωνικού συνόλου γενικά καθώς, όπως Εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, η Πολιτεία έχει ανάγκη κάθε δυνατής υποστήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και τους ανθρώπους της τα τελευταία χρόνια.

Πέρα όμως από το άμεσο υλικό αποτέλεσμα, η πρωτοβουλία Σας έχει ταυτόχρονα θετικότατο αντίκτυπο στο φρόνημα όλων μας. Στέλνει μήνυμα γενικής συσπείρωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι.

Δείχνει επίσης ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον. Φανερώνει, τέλος, ότι η Εκκλησία εισακούει τα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται από την παραπάνω αναφορά Σας θα ήθελα να Σας προτείνω την άμεση ενεργοποίηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επεξεργασία σχεδίου υλοποίησης της πρότασης Σας.

Με Σεβασμό και Τιμή
Ο Πρωθυπουργός


Αλέξης Τσίπρας

Εμφανίσεις: 37328
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!