Ιερώνυμος: ''Καλούμαστε να καταλάβουμε πως όλοι είμαστε μία οικογένεια''

ilisia-12

"Η αγάπη και η ελευθερία δυναμώνει την σχέση με τον Χριστό και τους συνανθρώπους μας" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ιλισίων, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

Τους υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καραϊσαρίδης, οι ιερείς του ναού, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πιστοί της ενορίας.

Ο προϊστάμενος του ναού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και απευθυνόμενος προς τους πιστούς τόνισε πως "ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι επισκέπτης στην ενορία. Η ενορία είναι του Αρχιεπισκόπου. Στο όνομά του λειτουργούμε. Είναι ιδιαίτερη ευλογία να έρθει ο Αρχιεπίσκοπος σε αυτήν την ταπεινή ενορία".

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο και του ευχήθηκε να είναι δυνατός να συνεχίσει το έργο του. "Η ενορία σας είναι ένα κομμάτι της οικογένειάς μου" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε πως "πολλοί κουράστηκαν σε αυτόν τον ναό, ώστε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε αυτήν την ανάταση και την κατάνυξη. Και εσείς και οι συνεφημέριοι, αλλά κυρίως οι ενορίτες. Καλούμαστε να καταλάβουμε πως όλοι είμαστε μία οικογένεια. Ο άνθρωπος δε μπορεί να ζήσει μόνος του. Αυτοί που μιλούν για το άτομο δεν ξέρουν τι σημαίνει πρόσωπο. Όταν το άτομο δεν έχει σχέση με τους ανθρώπους και με το Χριστό δεν έχει καταλάβει το νόημα της ζωής. Η αγάπη και η ελευθερία λειτουργεί στο να δυναμώνει η σχέση με το Χριστό και τους συνανθρώπους".

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εποχής και επεσήμανε πως "ο Κύριος είπε "όσοι είστε κουρασμένοι, ελάτε κοντά μου και έχω την δύναμη να σας κάνω λαμπερούς και φωτεινούς".

Ο Κύριος αναπαύει τον άνθρωπο, τον φωτίζει, τον αναγεννά, του προσφέρει Σοφία. Σημαντική είναι η σοφία των ανθρώπων, αλλά χρειάζεται και η άνωθεν Σοφία. Εκεί που συναντώνται τα δύο είδη Σοφίας δημιουργείται ένας χαρισματικός άνθρωπος".

ilisia-1

ilisia-2

ilisia-3

ilisia-4

ilisia-5

ilisia-6

ilisia-7

ilisia-8

ilisia-9

ilisia-11

ilisia-13

Εμφανίσεις: 18975
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!