Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ''Ο Χριστός είναι ο λυτρώτης του καθενός από εμάς''

1644020

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 5 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ν. Πεντέλης η Ακολουθία του Νυμφίου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Αρχεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια ώραια συζήτηση που είχε ο Κύριος με τους μαθητές όπως την χαρακτήρισε, που ο Κύριος ρωτάει "Τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι είναι;"

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε: "Οι άνθρωποι που δεν έχουν μέσα τους την γνώμη για τον Κύριο μας όπως είναι, την μια στιγμή φωνάζουν το "Ωσαννά" και την άλλη "άρον άρον σταύρωσον αυτόν".

"Aυτά είναι που μας λείπουν και τα χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα σήμερα. Ας σκεφτούμε αυτήν την εβδομάδα, την Μεγάλη Εβδομάδα, με αυτόν τον τρόπο και ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο, γιατί είναι ο λυτρωτής του καθενός από εμάς" - πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τους πιστούς "με τον τρόπο αυτόν να γιορτάσουμε το Πάσχα. Το Πάσχα που μας περνάει από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια".

Εμφανίσεις: 21391
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!