Αποφάσεις 3ης συνεδρίας ΔΙΣ μηνός Μαρτίου

dis-3

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως ενέκρινε τον Συμπληρωματικό Προκαταρκτικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών για την εγγραφή τους στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων.

Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος περί της επίσημης παρουσίασης του Τόμου του Β’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Η ζωή των υποδούλων Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας. Καταπίεση - Κοινοτισμός - Παιδεία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου στo κέντρο των Αθηνών (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου).

Τέλος η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

Εμφανίσεις: 44081
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!