Αποφάσεις 1ης συνεδρίας ΔΙΣ μηνός Μαρτίου

dis-3

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος, κατά την έναρξη της σημερινής Συνεδρίας, ενημέρωσε τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. για την εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών του νέου Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά. Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκε η πολύ καλή διάθεση συνεργασίας σε θέματα σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τους Αρχιερείς για την εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Υπουργού Εξωτερικών κ. Νικολάου Κοτζιά.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ των άλλων η κατάσταση στην Μέση Ανατολή και η οργάνωση συνεδρίου από το Υπουργείο Εξωτερικών με την βοήθεια της Εκκλησίας, για να ενημερωθεί η διεθνής κοινότητα περί των συμβαινόντων στην Μέση Ανατολή.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 ετών από την Γενοκτονία των Αρμενίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Ερεβάν της Αρμενίας από τις 22 έως τις 24 Απριλίου 2015.

Ακολούθως, ενέκρινε το σχέδιο προγράμματος οργάνωσης Ημερίδας για τους Γραμματείς των Ιερών Μητροπόλεων τον ερχόμενο Μάιο, με περιεχόμενο την ενημέρωσή τους σε θέματα διοικήσεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την συμπάθειά της προς τον ασθενούντα Γραμματέα των Συνοδικών Δικαστηρίων, Αρχιμανδρίτη π. Κυπριανό Γλαρούδη και προς τα μέλη της οικογενείας του, καθώς και τις ευχές της για ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.

Τέλος, ενέκρινε την χορήγηση στους αριστεύσαντες ιεροσπουδαστές χρηματικών βραβείων, τα οποία θα χορηγηθούν κατά την εβδομάδα ιερατικών κλήσεων (Γ’ εβδομάδα Νηστειών).

Εμφανίσεις: 43046
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!