Αρχιεπίσκοπος - Αρ. Μπαλτάς: Πρώτη συνάντηση σε άριστο κλίμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

0baltas-3

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Όλα τα θέματα θα συζητηθούν στην κοινή επιτροπή Εκκλησίας - Πολιτείας αποφάσισαν στη συνάντησή τους ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στην πρώτη τους συνάντηση που έγινε σε άριστο κλίμα όπως διαβεβαίωσαν και οι δύο με δηλώσεις τους, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον κ. Μπαλτά να στηρίξει η Πολιτεία τα πεντακόσια ιδρύματα της Εκκλησίας που πραγματοποιούν κοινωνικό έργο, το οποίο άλλωστε είναι και δέσμευση της κυβέρνησης να αναπτύξει ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο στην σχεδόν ωριαία τους συνάντηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στο μάθημα των Θρησκευτικών και την εκκλησιαστική εκπαίδευση, ζητήματα που είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε στον υπουργό το πρόβλημα με τα εφημεριακά κενά στις μητροπόλεις, ιδιαίτερα τις ακριτικές, που έχει προκληθεί από τις ελάχιστες προσλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

0baltas-1

0baltas-2

0baltas-4

0baltas-7

0baltas-6

Εμφανίσεις: 56699
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!