Η εορτή της Αγίας Φιλοθέης στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

0agia-filothei-13

Δέηση ανέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος όταν η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος και της ιεράς εικόνας της Αγίας Φιλοθέης, έφθασε έξω από την Αρχιεπισκοπή.

Σήμερα το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία Μητροπόλεως, νότια του Καθεδρικού ναού του Ευαγγελισμού.

Ο Πρωτοσύγκελος αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο της Αγίας Φιλοθέης λέγοντας πως «η Αγία Φιλοθέη προτίμησε την αγάπη του Θεού από οτιδήποτε άλλο μέσα στον κόσμο. Η ψυχή της ήταν δοσμένη στον Θεό. Προσέφερε στην Παιδεία και ήταν η φλόγα της αλήθειας μέσα στο σκοτάδι της σκλαβιάς».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο π. Συμεών τόνισε πως «για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες πρέπει το παράδειγμα της Αγίας Φιλοθέης να αποτελέσει έμπνευση για τη ζωή μας. Έχουμε ανάγκη να αγαπήσουμε τον Θεό. Αυτό μας λείπει. Η πραγματική αγάπη για τον Θεό. Έτσι θα νικήσουμε τα πάντα και θα ξεπεράσουμε τα πάντα. Αν έχουμε αυτήν την αγάπη τίποτε δε μπορεί να μας βλάψει, να μας πτοήσει, να μας καθηλώσει» και ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε πως «οι Άγιοι έχουν μία αγάπη πραγματική, η οποία υπερβαίνει κάθε λογική αυτού του κόσμου και ξεπερνά κάθε σχήμα αυτού του κόσμου και έχουμε ανάγκη και εμείς να ξυπνήσουμε και να αφυπνιστούμε πραγματικά. Να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να τις γεμίσουμε με την χάρη των Αγίων, με ενθουσιασμό, με ελπίδα, με αισιοδοξία. Έχουμε τον Χριστό και τους Αγίους και δεν φοβόμαστε τίποτε».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της ιεράς εικόνας με τη συνοδεία αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τελέσθηκε δέηση έξω από το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης και στην Αρχιεπισκοπή, όπου ο Αρχιεπίσκοπος προσκύνησε τα λείψανα της Αγίας Φιλοθέης και ανέπεμψε δέηση.

Οι πιστοί που ακολουθούσαν προσκύνησαν το Σταυρό που κρατούσε ο Αρχιεπίσκοπος και πήραν την ευχή του. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη.

Φωτο: Κώστας Κατωμέρης

0agia-filothei-1

0agia-filothei-2

0agia-filothei-3

0agia-filothei-4

0agia-filothei-5

0agia-filothei-6

0agia-filothei-7

0agia-filothei-8

0agia-filothei-9

0agia-filothei-10

0agia-filothei-11

0agia-filothei-12

0agia-filothei-14

0agia-filothei-15

0agia-filothei-16

0agia-filothei-17

0agia-filothei-18

0agia-filothei-19

0agia-filothei-20

Εμφανίσεις: 77900
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!