Αποφάσεις 1ης Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ μηνός Ιανουαρίου

dis-3

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στην αρχη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε εγκαρδίως στους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους να είναι ευλογημένη η Νέα Χρονιά και να έχουν υγιεία, ώστε με δύναμη και επιτυχία να επιτελούν τα ευθυνοφόρα καθήκοντά τους.

Στις ευχές του Μακαριωτάτου απήντησε αντευχόμενος, εκ μέρους και των Συνοδικών Συνέδρων, ο Σεβασμιώτατος Αντιπρόεδρος, Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Στην συνέχεια:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την σημερινή Συνεδρίασή της, αφού επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας, επελήφθη των ως κάτωθι θεμάτων˙

α. Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθεία οδύνη παρακολούθησε το δράμα των επιβατών του πλοίου ‘’Norman Atlantic’’ στην Αδριατική και εκφράζει τα συλλυπητήρια και την συμπάθειά της προς τους οικείους των θυμάτων, προσεύχεται υπέρ αναπαύσεως των αδίκως τελειωθέντων αδελφών και προβάλλει την αυτοθυσία και το ήθος ορθοδόξου λειτουργού, που θυσιάστηκε προκειμένου να διασωθούν πολλοί άλλοι συνάνθρωποί του.

β. Εξ αφορμής των προσφάτων τρομοκρατικών ενεργειών αποτρόπαιης βίας με την στυγνή δολοφονία συνανθρώπων μας σε συνοικία του Παρισιού  από ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες, η Εκκλησία της Ελλάδος αφ’ ενός καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και αφ’ ετέρου κάθε μορφή αμφισβήτησης της ιερότητος των θρησκευτικών συμβόλων και πεποιθήσεων, οποθενδήποτε αυτή προέρχεται.

Μένοντας σταθερά πιστή στις αρχές της ορθοδόξου πίστεως και στα κοινωνικά ιδεώδη της Ορθοδοξίας, η οποία ανέκαθεν σεβόταν και σέβεται την ελευθερία συνειδήσεως του ανθρωπίνου προσώπου, ανεξαρτήτως θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων, χρώματος και εθνικότητος, εκφράζει την αποστροφή της προς κάθε πράξη που έχει ως στόχο την αποστέρηση της ζωής αθώων συνανθρώπων μας, οι οποίοι, δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι αποτελούν ζώσα εικόνα του Πανάγαθου  Θεού και Πατρός ημών. 

Στηλιτεύει δε κάθε προσπάθεια εκ μέρους φονταμενταλιστικών οργανώσεων, οι οποίες, προβάλλοντας ως κίνητρα  των στυγνών τρομοκρατικών ενεργειών τους τα «θρησκευτικά πιστεύω», δυναμιτίζουν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και των θρησκειών.

Η Δ.Ι.Σ. εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και την ηθική συμπαράστασή της προς τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων και δέεται υπέρ της εν Κυρίω ειρήνης του κόσμου.

γ. Ο Σεβασμιώτατος Αντιπρόεδρος, Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, αναφέρθηκε στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου, της οποίας προέστη, και μετέφερε στα Μέλη της Δ.Ι.Σ. το κλίμα αγάπης και σεβασμού προς τον κοιμηθέντα Ιεράρχη από τον λαό της Μητροπόλεως.

Η Δ.Ι.Σ. τέλος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εμφανίσεις: 50959
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!