Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο (ΦΩΤΟ)

arxiepiskopos-kalanta-36

Μαθητές από διάφορα σχολεία της Αττικής και παιδιά από χορωδίες ενοριών και συλλόγων έψαλλαν τα κάλαντα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων.

Από νωρίς το πρωί έφταναν στην Αρχιεπισκοπή παιδιά και νέοι, για να ευχηθούν στον Αρχιεπίσκοπο καλά Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο μαθητές από τη Λεόντειο Σχολή, από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η χορωδία του Λιμενικού Σώματος, μαθητές από το Οικουμενικό Σχολείο "Αθηνά", η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία της Αρχιεπισκοπής, η χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλη του Συλλόγου Θρακών, τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Κιάτου, η Ομάδα Καστελλόριζου, η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατησίων, η χορωδία από το Στείριο Λειβαδιάς, η Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου και η χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων.

Τα παιδιά του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας ευχήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο καλά Χριστούγεννα και τον ευχαρίστησαν για τη μέριμνα και την στήριξή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως ήθελε να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά που κατοικούν στα Οινόφυτα για επιμόρφωση και πνευματική καλλιέργεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε για τα προγράμματα του Κέντρου και τη συμμετοχή των παιδιών και ευχήθηκε σε όλους καλή πρόοδο με υγεία και δύναμη. Τους παρότρυνε, επίσης, να έχουν πρόγραμμα στη ζωή τους είτε αυτό αφορά στο παιχνίδι, είτε στο διάβασμα και στη μελέτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε σε όλους τους νέους, τα παιδιά και τα μέλη που τον επισκέφθηκαν, από ένα μικρό σταυρό και τους ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα με δύναμη, αγάπη και καλή πρόοδο.

Τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε για ευχές και ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας.

Ο κ. Κατσιάρας ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο καλά Χριστούγεννα και του προσέφερε τον ψηφιακό δίσκο "Ύμνοι και τραγούδια για την Παναγία" με τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή και τη συμμετοχή του Χρόνη Αηδονίδη και του Βασίλη Τσαμπρόπουλου.

Πρόκειται για μία παραγωγή του 89,5 που κυκλοφόρησε εχθές και διατίθεται σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία και στο διαδίκτυο.

Η συλλογή, αποτελούμενη από δύο ψηφιακούς δίσκους, περιέχει κάποιους από τους πιο αριστοτεχνικούς Ύμνους, αλλά και τραγούδια της Ελληνικής Παράδοσης που αναφέρονται στο όνομά της Παναγίας.

Οι Ύμνοι αναφέρονται στις Θεομητορικές εορτές, ενώ περιλαμβάνονται επίσης: καλοφωνικοί ειρμοί, κάποιοι γνωστοί ύμνοι νεώτερων συνθέσεων, και διάφορα, εν γένει, γνωστά τροπάρια της Παναγίας, από τον Ακάθιστο Ύμνο ή τις Ακολουθίες των Παρακλήσεών Της.

Ως προς τα παραδοσιακά τραγούδια, περιλαμβάνονται περιοχές της Ελλάδας από τη Θράκη ως τη Λακωνία, τα Δωδεκάνησα, αλλά και οι αλλοτινές, αλησμόνητες πατρίδες της Μ. Ασίας.

Ορισμένα από τα τραγούδια του έργου είναι ανέκδοτα, περισωσμένα, είτε μέσω μουσικών αρχείων του Λαογραφικού Κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών, είτε μέσω ερασιτεχνικών ηχογραφήσεων προηγούμενων γενεών. Θα ακολουθήσει κι άλλος ψηφιακός δίσκος από τα υπόλοιπα μέρη του Ελληνισμού.

arxiepiskopos-kalanta-1

arxiepiskopos-kalanta-2

arxiepiskopos-kalanta-3

arxiepiskopos-kalanta-4

arxiepiskopos-kalanta-5

arxiepiskopos-kalanta-6

arxiepiskopos-kalanta-7

arxiepiskopos-kalanta-8

arxiepiskopos-kalanta-9

arxiepiskopos-kalanta-10

arxiepiskopos-kalanta-11

arxiepiskopos-kalanta-12

arxiepiskopos-kalanta-13

arxiepiskopos-kalanta-14

arxiepiskopos-kalanta-15

arxiepiskopos-kalanta-16

arxiepiskopos-kalanta-17

arxiepiskopos-kalanta-18

arxiepiskopos-kalanta-19

arxiepiskopos-kalanta-20

arxiepiskopos-kalanta-21

arxiepiskopos-kalanta-22

arxiepiskopos-kalanta-23

arxiepiskopos-kalanta-24

arxiepiskopos-kalanta-25

arxiepiskopos-kalanta-26

arxiepiskopos-kalanta-27

arxiepiskopos-kalanta-28

arxiepiskopos-kalanta-29

arxiepiskopos-kalanta-30

arxiepiskopos-kalanta-31

arxiepiskopos-kalanta-32

arxiepiskopos-kalanta-33

arxiepiskopos-kalanta-34

arxiepiskopos-kalanta-35

arxiepiskopos-kalanta-37

arxiepiskopos-kalanta-38

arxiepiskopos-kalanta-39

arxiepiskopos-kalanta-40

arxiepiskopos-kalanta-41

arxiepiskopos-kalanta-42

arxiepiskopos-kalanta-43

arxiepiskopos-kalanta-44

arxiepiskopos-kalanta-45

arxiepiskopos-kalanta-46

Εμφανίσεις: 51441
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!