Ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες του Κομπάνι από την «Αποστολή»

kompan-1

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους 100.000 πρόσφυγες του Κομπάνι, παρέδωσε η «Αποστολή» στην πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, του ΚΕΘΕΑ, της «Αλληλεγγύης για όλους» και του ραδιοφωνικού σταθμού « Στο κόκκινο».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των Οργανώσεων και γνωρίζοντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούνε, οικογένειες με τα παιδιά τους, στα συροτουρκικά σύνορα, έθεσε τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη διάθεση της προσπάθειας.

Η «Αποστολή» προσέφερε, σήμερα, 1.000 καινούριες κουβέρτες και 1.000 κονσέρβες σε ψάρι και όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Δήμτσας «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας η εκκλησία δεν ήταν δυνατό να κλείσει τα μάτια της στην ανθρωπιστική κρίση του Κομπάνι. Η Εκκλησία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας».

Σε δηλώσεις τους, η βουλευτής Επικρατείας Θεανώ Φωτίου που εκπροσώπησε με τον κ. Γιάννη Μπάρκα την «Αλληλεγγύη για όλους», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης , ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο κόκκινο» και η κυρία Κατερίνα Καραβέλη του ΚΕΘΕΑ υπογράμμισαν τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζουν οι πρόσφυγες του Κομπάνι λέγοντας χαρακτηριστικά οτι: «η αποστολή βοήθειας, στις αρχές ενός εξαιρετικά δύσκολου χειμώνα στην περιοχή, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για λόγους κυρίως ανθρωπιστικούς. Ευχαριστούμε όλους, όσους έχουν στηρίξει αυτή την προσπάθεια, αλλά ιδιαίτερα την Εκκλησία, η οποία μέσω της «Αποστολής» στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν».

kompan-2

kompan-3

Εμφανίσεις: 24999
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!