Αρχιεπίσκοπος: ''Οι γονείς έχουν εγκαταλείψει τα παιδιά'' (ΦΩΤΟ)

agia-sofia-14

Την ανάγκη να αποκτήσουν τα παιδιά εκκλησιαστική ζωή επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την σύναξη ιερέων υπευθύνων νεότητας των ενοριών της Αρχιεπισκοπής, στην οποία παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

Η σύναξη ήταν η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλήρως ανακαινισμένο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ψυχικού Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος και ο υπεύθυνος της Ενοριακής Νεανικής Εστίας π. Γεώργιος Χριστοδούλου.

Ο π. Συμεών Βενετσιάνος αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στην ανάγκη εξεύρεσης τρόπων να έρθουν οι νέοι στην Εκκλησία και υπογράμμισε πως υπάρχουν τρεις ομάδες ανθρώπων, «αυτοί που είναι αδιάφοροι πνευματικά και θρησκευτικά, αυτοί που αναζητούν και έρχονται στην Εκκλησία με αναζητήσεις και αυτοί που είναι κοντά στην Εκκλησία από επιλογή τους».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αρκετά σχολεία και διαπίστωσε πως τα παιδιά είχαν ήθος και σεβασμό, αλλά δεν είχαν εκκλησιαστική ζωή. Ενώ σέβονταν τους ιερείς δεν ήξεραν στον ιερό ναό πού να προσκυνήσουν.

«Οι γονείς έχουν εγκαταλείψει τα παιδιά και ενδιαφέρονται μόνο για την απόδοσή τους στα μαθήματα» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στη συνέχεια οι ιερείς αντάλλαξαν απόψεις, ιδέες και προτάσεις, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της νεολαίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Πρότυπο Νεανικό κέντρο της Ενορίας και ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται, μιας και η σύναξη Ιερέων Νεότητος επιλέχθηκε να γίνει στην ενορία της Αγίας Σοφίας λόγω των δραστηριοτήτων της Νεανικής Εστίας και αμέσως μετά επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για τις εργασίες του υπό ανέγερση γηροκομείου της ενορίας.

agia-sofia-1

agia-sofia-2

agia-sofia-3

agia-sofia-4

agia-sofia-5

agia-sofia-6

agia-sofia-7

agia-sofia-8

agia-sofia-9

agia-sofia-10

agia-sofia-11

agia-sofia-12

agia-sofia-13

Εμφανίσεις: 38336
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!