Στον Αρχιεπίσκοπο ο Πρέσβης της Παλαιστίνης

palaistini-1

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης κ. Μαρουάν Τουμπάσι επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή και τα προβλήματα στην Παλαιστίνη.

«Πιστεύουμε στις θέσεις του Αρχιεπισκόπου για την υπεράσπιση των αδικημένων» τόνισε ο Πρέσβης και προσέθεσε «έχουν ήδη ξεκινήσει στην Βηθλεέμ οι εορτασμοί για τα Χριστούγεννα. Ευχόμαστε του χρόνου να μην υπάρχει κατοχή στην Παλαιστίνη και τρομοκρατία σε όλη τη Μέση Ανατολή. Να καταφέρουν όλοι οι λαοί να έχουν την ελευθερία τους».

Χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο πνευματικό πατέρα και για τον παλαιστινιακό λαό, ενώ τον ενημέρωσε για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και για τις διπλωματικές κινήσεις της παλαιστινιακής ηγεσίας, ενώ αναφέρθηκε και στις ιστορικές σχέσεις και στους δεσμούς των δύο λαών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και τις ευχές και αναφέρθηκε στις σχέσεις με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί εκεί.

"Ιστορικά σταμάτησα στην σκέψη μου στο 1947, όπου το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ και το κράτος της Παλαιστίνης" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και υπογράμμισε πως "είδαμε να αναπτύσσεται το ένα κράτος και το άλλο να είναι σταματημένο. Οι συρράξεις, ο πόλεμος, το αίμα δεν γίνονται για τη δημιουργία κράτους και από την άλλη πλευρά, αλλά λόγω άλλων προβλημάτων. Ευχόμαστε να πάψουν οι "φωτιές" στη Μέση Ανατολή. Οι Χριστιανοί κινδυνεύουν από διάφορες επιπολαιότητες και σκοπιμότητες".

Ευχήθηκε, επίσης, "να δοθούν ευκαιρίες και στους δύο λαούς και να συζητηθεί οποιαδήποτε διαφορά. Εμείς είμαστε τοποθετημένοι, όχι μόνο συναισθηματικά, γιατί εκεί χτυπά η καρδιά του Χριστιανισμού που είναι το Πατριαρχείο της Παλαιστίνης, αλλά νιώθουμε ότι δε μπορεί στην εποχή μας κάθε λαός να μην έχει τη δική του πατρίδα".

palaistini-2

palaistini-3

palaistini-4

palaistini-5

Εμφανίσεις: 31645
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!