Αρχιεπίσκοπος: ''Η Εκκλησία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία ειρήνης''

2181793

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου η οργάνωση "Πρωτοβουλία Έτος Κύπρου 2014" στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ενημερώθηκε για τους στόχους και τις δραστηριότητες της οργάνωσης, αλλά κυρίως για την δημιουργία ενός νέου κινήματος για την διεθνή αλληλεγγύη με την Κύπρο ώστε να επιτευχθεί βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η Εκκλησία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την ειρήνη και εργάζεται γι' αυτή σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Το κοινό σημείο της συνάντησης είναι ο άνθρωπος, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπς Ιερώνυμος.

Κλείνοντας ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τα Μέλη ότι στην επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα γίνει ενημέρωση για την πρωτοβουλία αυτή και θα ορίσει έναν σύνδεσμο μεταξύ εκκλησίας και πρωτοβουλίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκτός από τα μέλη της Επιτροπής, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Παναγιώτης Τριγάζης, ο Παύλος Χρήστου (Αξ. Πολεμικής Αεροπορίας), ο Λοϊζος Λοϊζος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και ο Παναγιώτης Τσίρης πρ. Πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστήμιου.

Εμφανίσεις: 56446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!