Στην Ιερά Μονή Πετράκη ο Πατριάρχης Αντιοχείας (ΦΩΤΟ)

petraki-2

Μονή Πετράκη | Θάνος Θανόπουλος

Την Ιερά Μονή Πετράκη επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, δεύτερη ημέρα της ειρηνικής επισκέψεως του στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Η υποοδοχή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αντιοχείας πραγματοποιήθηκε στο Καθολικό της Μονής Πετράκη, από τον Καθηγούμενο Επίσκοπο Θαυμακού κ. Ιάκωβο και πλειάδα ιερέων και μοναχών.

"Να μας δώσετε την Πατριαρχική ευλογία για να συνεχίσουμε την διακονία μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Θαυμακού καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιωάννης ευχήθηκε να τελειώσουν οι δυσκολίες που βιώνει η Συρία, τονίζοντας ότι "ο λαός του Πατριαρχείου μας είναι ένας μαρτυρικός λαός."

"Ζητούμε τις προσευχές σας, για να έρθει η ειρήνη αλλά και να επιστρέψουν όσοι εκδιώχθηκαν αλλα και έχουν απαχθεί", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας φανερά συγκινημένος τόνισε: "Πόσο χαρά θα είχαμε αν ήταν τώρα μαζί μας εδώ και ο αγαπημένος αδελφός μου Μητροπολίτης Παύλος τον οποίο όλοι γνωριζετε."

Αυτή την ώρα ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Σύνοδο, όπου θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα λάβει χώρα η παρασημοφόρηση του Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου.

petraki-1

petraki-2

petraki-3

petraki-4

petraki-5

petraki-6

petraki-7

petraki-8

petraki-9

petraki-10

petraki-11

Εμφανίσεις: 59405
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!