Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου

arxiep-1ROMFEA.GR | Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής.

''Μέρα σήμερα του Σταυρού, Παγκόσμιος Ύψωσις, αυτή η ημέρα θέλει ιδιαιτέρως να μας υπενθυμίσει να έχουμε εντονότερη προσευχή και δέηση και ικεσία για τους ανθρώπους που πραγματικά σταυρώνονται, τους βασανισμένους, τους ασθενείς, τους αδικημένους, για τα φτωχά και ορφανά παιδιά, τους πρόσφυγες, για τους ανθρώπους του πόνου που έχουν βουβό το κλάμα στη ζωή τους και ιδιαιτέρως να θυμηθούμε τους Χριστιανούς στην Μ. Ανατολή που διώκονται'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Χρυσόστομος.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: ''Η σκέψη μας ας υπάγει και στους ανθρώπους εκείνους που υβρίζουν, βλασφημούν τον Σταυρό του Κυρίου, που δεν έχουν μυηθεί στην ορθόδοξη πνευματικότητα και την χριστιανική πίστη και γυρίζουν τα νώτα στον Σταυρό.''

''Ο Σταυρός του Κυρίου είναι η αγάπη, είναι η θυσία, είναι η αυταπάρνηση, είναι η δύναμις, είναι η σωτηρία, είναι η λύτρωσις. Η πίκρα του κόσμου τούτου διαλύεται μόνο με την γλυκύτητα του Σταυρού. Η οδός του Σταυρού οδηγεί στην Ανάσταση'', υπογράμμισε κλείνοντας ο π. Χρυσόστομος.

Εμφανίσεις: 65612
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!