Τη Μονή Σρετένσκυ επισκέφθηκε ο Αλβανίας Αναστάσιος

ImageΣτην Μόσχα βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, με αφορμή την ενθρόνιση του 16ου Πατριάρχη Μόσχας

και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλου.

 

Σήμερα Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Βιέννης του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Ιλαρίωνα, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Σρετένσκυ της Μόσχας.

 

Εκεί ο κ. Αναστάσιος συναντήθηκε με τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Τύχωνα Σεβκούνωφ, με την αδελφότητα της Μονής καθώς και με τους Σπουδαστές του Θεολογικού Σεμιναρίου.

 

Να αναφερθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος μιλώντας στην αδελφότητα και στους σπουδαστές, αναφέρθηκε στην ιστορία της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

"Η εκκλησία της Αλβανίας είναι η μόνη από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, που καταστράφηκε ολοσχερώς. Και πριν 18 χρόνια άρχισε και πάλι, η ανέγερση και ανοικοδόμηση των καταστραμμένων ιερών ναών" τόνισε ο κ. Αναστάσιος.

 

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος ανέφερε πως "Όμως τα τελευταία 18 χρόνια, έχουν χτιστεί 140 Εκκλησίες, 70 μοναστήρια και 170 ναοί αποκαταστάθηκαν πλήρως".

 

Επίσης από την πλευρά του ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σρετένσκυ Αρχιμ. Τύχωνας, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο για την επίσκεψη του στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος.

 

 Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος αφού ξεναγήθηκε από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Τύχωνα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Ιεράς Μονής Σρετένσκυ, ζήτησε τις προσευχές όλων για τον ίδιο αλλά και για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.
Εμφανίσεις: 131024
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!