Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στην Κύπρο

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου  και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, ως επίσημος προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος θα είναι ομιλητής στην ετήσια διάλεξη του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία διοργανώνεται εις μνήμην Ντίνου Λεβέντη μέσα στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών του Πανεπιστημίου για την Ημέρα της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάλεξη αυτή με θέμα «Τρομοκρατικές ενέργειες και θρησκευτική συνείδηση», είχε προγραμματισθεί αρχικά για τις 6 Μαίου και ακυρώθηκε λόγω έκτακτου προβλήματος που προέκυψε στον Μακαριώτατο.

Η 7η Ετήσια Διάλεξη εις μνήμην Ντίνου Λεβέντη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010, στις 7:30 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά  την διάρκεια της εκδήλωσης η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα τιμήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας με την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση, για το βαρυσήμαντο και πολυσχιδές έργο του και θα τον αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας διετέλεσε επί σειρά ετών καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρωτοστάτησε, μεταξύ άλλων, στη σύγχρονη αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή.

Ως Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας και αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες, επανίδρυσε και ανασυγκρότησε την επί 23 έτη διαλυμένη Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία Αλβανίας.

Εμφανίσεις: 64829
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!