Αναστάσιος "πιστεύουμε στα θαύματα ακόμα και όταν τα πράγματα όλα φαίνονται αντίθετα"

ImageΣτην Κύπρο έφθασε σήμερα το μεσημέρι, για  τριήμερη επίσκεψη, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας θα είναι ομιλητής στην αυριανή ετήσια διάλεξη στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία διοργανώνεται εις μνήμην Ντίνου Λεβέντη και θα έχει θέμα «Τρομοκρατικές ενέργειες και θρησκευτική συνείδηση».

Το  Πανεπιστήμιο Κύπρου και συγκεκριμένα η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα τιμήσει τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας με την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση, για το βαρυσήμαντο και πολυσχιδές έργο του και θα τον αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα.

Σε  δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας εξέφρασε την ευχή «όπως ο Θεός συντομεύσει το χρόνο της αναμονής για πραγματοποίηση των ονείρων και των ευχών του κυπριακού λαού και το συντομότερο να έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη της λύσης του Κυπριακού που όλοι ποθούν και λαχταρούν».

Καλωσορίζοντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Τιράνων Αναστάσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β΄ ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακαριότατος βρίσκεται στην Κύπρο, αφού ήρθε πολλές φορές.

«Η σημερινή επίσκεψη αφορά τον ίδιο αφού το Πανεπιστήμιο Κύπρου τον έχει καλέσει για να τον τιμήσει και εμείς χαιρόμεθα γι’ αυτό» είπε και πρόσθεσε πως «θα βρούμε την ευκαιρία να τα πούμε και στη γλώσσα τη δική μας, την εκκλησιαστική, θα πούμε και τις χαρές μας και τις λύπες μας, θα μας απασχολήσει το θέμα των Πανορθοδόξων Διασκέψεων αυτά που ταλανίζουν πολλές φορές την εκκλησία, θα πάρουμε από τη σοφία του Γέροντος».

«Με πολλή προσοχή θα ακούσουμε τις απόψεις του για πολλά θέματα που αφορούν και την Ορθοδοξία, αλλά και όλο τον χριστιανικό κόσμο και είναι μια αγαθή συγκυρία που θα βρεθούμε λίγες ώρες μαζί αφού το ταξίδι του είναι πολύ σύντομο», υπογράμμισε ο Μακαριότατος.

Τέλος ο Κύπρου Χρυσόστομος ευχήθηκε στον Αλβανίας Αναστάσιο «καλή παραμονή και καρποφόρο να είναι το ταξίδι του εδώ στην Κύπρο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, τόνισε ότι δοξάζει το Θεό κάθε φορά που βρίσκεται στην Κύπρο και ευχαρίστησε «θερμά τον Μακαριώτατο και προσφιλέστατο αδελφό Χρυσόστομο για τα όσα είπε».

Υπογράμμισε πως είχε τη «χαρά» να βρίσκεται στην Κύπρο πριν από δύο χρόνια όταν είχε πραγματοποιήσει την επίσημη ειρηνική επίσκεψη της «η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Αλβανίας στην Αγιοτόκο Κύπρο και πήραμε καινούργια δύναμη και νέα έμπνευση.

Αυτή τη φορά είναι περισσότερο το Πανεπιστήμιο που έχει την πρωτοβουλία» είπε και ευχαρίστησε τον Πρύτανη, τους αντιπρυτάνεις, τους κοσμήτορες και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου «για την ομόφωνη τιμητική απόφασή τους να με αναγορεύσουν διδάκτορα του Πανεπιστημίου».

Ο Μακαριώτατος είπε ακόμα ότι κάθε φορά που έρχεται στην Κύπρο η θύμηση του γυρίζει αυτόματα στα νεανικά του χρόνια «όταν τρέχαμε στους δρόμους των Αθηνών ως φοιτητές μιλώντας για την ελευθερία της Κύπρου. Ύστερα πάλι, όταν έγινα καθηγητής, που είχαμε κάνει την Επιτροπή Συμπαράστασης στον Κυπριακό Αγώνα».

Σημείωσε πως κάθε φορά που βρίσκεται στην Κύπρο αισθάνεται μια «ιδιαίτερη συγκίνηση. Σκέπτομαι πάντα την αντοχή του κυπριακού λαού την οποία ιδιαίτερα θαυμάζω και στη συνέχεια τη δημιουργικότητα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Τα χρόνια έχουν περάσει και τα όνειρά μας και η ευχή μας δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί, εξακολουθεί να υπάρχει αναμονή αλλά εγώ πιστεύω ότι μέσα από αυτή την αναμονή και την υπομονή δεσπόζει η ελπίδα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων είπε ακόμα ότι «πιστεύουμε στα θαύματα ακόμα και όταν τα πράγματα όλα φαίνονται αντίθετα και με όλη τη καρδιά θα ήθελα και πάλι να ευχηθώ όσο το δυνατόν ο Θεός να συντάμει το χρόνο αυτής αναμονής και να έχουμε το συντομότερο αυτή την ευχάριστη εξέλιξη που όλοι ποθούμε και λαχταρούμε».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η πολύ φιλόστοργη φιλαδελφία του Μακαριώτατου και των άλλων αδελφών εδώ στην Κύπρο είναι πάντοτε μια δύναμη και μια δύναμη ανανεώσεως για όλους μας».

Εμφανίσεις: 67699
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!