Έργα αποκατάστασης σε εκκλησίες της Αλβανίας

ImageΤο Ινστιτούτο Πολιτιστικών Μνημείων της Αλβανίας και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ξεκίνησαν ένα κοινό project για την αποκατάσταση

των ζημιών σε παλιές και κατεστραμμένες εκκλησίες, που βρίσκονται στην αλβανική επικράτεια.

 

Μέχρι στιγμής, 60 εκκλησίες που έχουν χαρακτηριστεί μνημεία κληρονομιάς, έχουν τεθεί υπό την προστασία του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων της Αλβανίας.

 

Μεταξύ αυτών είναι η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Αργυρόκαστρο.

 

"Η συντήρηση, αποκατάσταση και ανοικοδόμηση των κτιρίων και των κατασκευών που έχουν χαρακτηριστεί μνημεία πολιτισμού αποτελούν βασικό στόχο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας", δήλωσε ο υπεύθυνος της Εκκλησίας για την πολιτιστική κληρονομιά, κ. Γκέντιαν Στρατομπέρντα.

"Τα μνημεία πολιτισμού στην Αλβανία είναι σημαντικό τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τις εκκλησίες να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα αυτής", ανέφερε ο ίδιος.

 

Εκτός της αποκατάστασης των εκκλησιών, ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην έκδοση μελετών που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά της Αλβανίας.
Εμφανίσεις: 43233
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!