Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αλβανίας με Καραμανλή

ImageΜε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο αλλά και την ηγεσία της ελληνικής μειονότητας συναντήθηκε χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής,

ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στα Τίρανα.

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής μετέβη χθες το βράδυ, στο κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση περίπου μισής ώρας με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος στην Αρχιεπισκοπή τόνισε "Στο προσωπό σας βλέπουμε όχι μόνο τον εμπνευσμένο, δραστήριο πολιτικό ηγέτη της Ελλάδας, αλλά συγχρόνως τον αποφασιστικό αγωνιστή για την συμφιλίωση των λαών των Βαλκανίων, για την ειρηνική συνύπαρξη μέσα σε κλίμα δικαιοσύνης, διαφάνειας και αμοιβαίου σεβασμού".

 

Αμέσως μετά ο κ. Αναστάσιος, αναφέρθηκε στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

 

"Από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90 έχει συστηματικά εργασθεί για την ειρηνική συνύπαρξη και τον αλληλοσεβασμό των θρησκευτικών κοινοτήτων, προσφέροντας κατά κοινή ομολογία πειστικό παράδειγμα υπερβάσεως των αντιθέσεων και αρμονικής συνεργασίας.

 

Σε κρίσιμες καμπές της ιστορίας της χώρας - 1992 , 94, 97, 99 - έχει πρωτοστατήσει στην ειρήνευση, τη συμπαράσταση των αδυνάτων και τη συμφιλίωση διαφόρων ομάδων.

 

Ακόμη, με την συμμετοχή σε διεθνείς θρησκευτικούς οργανισμούς συμβάλλει πολλαπλά στην ειρηνική συμβίωση στην ευρύτερη περιοχή".

 

Τέλος να αναφερθεί πως ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, σήμερα Τρίτη επιστρέφει στην Αθήνα.
Εμφανίσεις: 107834
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!