Ο Παπανδρέου στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

ImageΤίρανα - Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα τα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας,

κ. κ. Αναστάσιο.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος κατά την διάρκεια της συνάντησης δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερη τιμή και χαρά, όταν έχουμε επισκέψεις πολιτικών ηγετών, ανθρώπων οι οποίοι ενδιαφέρονται, όχι μόνο για το δικό τους χώρο, αλλά γενικότερα για την πορεία της Αλβανίας και των Βαλκανίων Kαι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια, ότι έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

 

Ακόμη συνέχισε «Και εμείς, με θερμή ευχαριστία, σκεφτόμαστε πάντοτε τις πρωτοβουλίες που είχε πάρει και παλαιότερα, και που συνεχώς παίρνει, για να βοηθήσει την ανάπτυξη και της Αλβανίας, αλλά και τη συμπαράσταση την οποία πάντοτε έχει δείξει για την Ορθόδοξη αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας»

 

«Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενοι και πιστεύω ότι αυτές οι επαφές με την εδώ πολιτική ηγεσία είναι πάντοτε πολύ καρποφόρες και πολύ ελπιδοφόρες» τόνισε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

 

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου από την πλευρά του δήλωσε: «Κι εγώ να σας ευχαριστήσω, είναι πάντα χαρά και τιμή να βρίσκομαι κοντά σας και να ανταλλάσουμε απόψεις.

 

Και θέλω να δηλώσω, όπως πάντα, την εκτίμησή μου και στην προσωπικότητά σας, αλλά και στο έργο σας, για τη συνεχή σας προσπάθεια και τον αγώνα σας, ώστε η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία να παίξει το ρόλο της δημιουργίας, της συνεισφοράς, της προσφοράς, στην ανάπτυξη της αλβανικής κοινωνίας, αλλά και στην κατανόηση μεταξύ των λαών διαφόρων θρησκευμάτων, σε μια εποχή όπου αυτό είναι και το ζητούμενο, όχι μόνο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου καλούμαστε να συμβιώσουμε με ανθρωπιά, με αγάπη και με κατανόηση.

 

Ακόμη συνέχισε ότι «Έννοιες, τις οποίες εσείς υπηρετείτε με συνεχή αγώνα, 17 χρόνια τώρα. Πάντα είναι χαρά μου να σας βλέπω, να έχετε τέτοια ζωντάνια και τέτοιο πάθος προσφοράς στην ανθρωπότητα και, βεβαίως, στην Αλβανία».

 

Ακόμη έγιναν και οι εξής δηλώσεις:

 

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Το ξέρετε ότι στα 17 αυτά χρόνια προσπαθήσαμε, όχι απλώς να συνεχίσει το έργο της η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά να είμαστε παρόντες στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Αλβανίας, με πρωτοβουλίες και στα θέματα υγείας, εκπαιδεύσεως και αγροτικής αναπτύξεως και προνοίας. Και σε δύσκολες στιγμές, όταν η χώρα ήταν σε πάρα πολύ μεγάλη δοκιμασία, η δική μας η φωνή ήταν: όχι βία, κάτω τα όπλα, μόνο με τη συνεργασία θα προχωρήσουμε.

 

Και ήταν πολλές οι δύσκολες αυτές καμπές και το ’74 και το ’77 και το ’99 και, νομίζω ότι έχει δοθεί αυτό το μήνυμα, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μιλάει πάντοτε για βαθύ σεβασμό σε κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, ανεξαρτήτως του τι πιστεύει, ακόμα και αν δεν πιστεύει.

 

Το θέμα είναι ότι αυτά τα μηνύματα έχουν περάσει όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά γενικότερα η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, και σε άλλες περιοχές, και στο διαθρησκευτικό διάλογο που γίνεται από τις ευρωπαϊκές εκκλησίες και από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, έχει πάντα ένα πρωτοποριακό ρόλο.

 

Αλλά η δική σας συμπαράσταση, για μας, είναι μια μεγάλη ευλογία και ενθάρρυνση.

 

Γιώργος Παπανδρέου: «Μακαριώτατε, ευχαριστώ. Εκπροσωπείτε αυτές τις αρχές και τις αξίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχετε και θα έχετε πάντα τη συμπαράστασή μου.

 

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Είμαστε ευγνώμονες».

Εμφανίσεις: 36369
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!