Επιστολή Αλβανίας Αναστασίου για τον νέο Πατριάρχη των Σέρβων

ImageΣυγχαρητήρια επιστολή προς το νέο Πατριάρχη των Σέρβων κ. Ειρηναίο απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, όπου μεταξύ άλλων τονίζει «Εκ βαθέων χαιρόμεθα, δοξάζοντες τον εν Τριάδι Θεόν, διά την εκλογήν Υμών».

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Πεκίου, Μητροπολίτα Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχα των Σέρβων, εν Χριστώ τω Θεώ Λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφε και συλλειτουργέ της ημών Ταπεινότητος, Κύριε Ειρηναίε, την Υμετέραν σεβασμίαν Μακαριώτητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδηστα προσαγορεύομεν.

Εκ βαθέων χαιρόμεθα, δοξάζοντες τον εν Τριάδι Θεόν, διά την εκλογήν Υμών εις την κορυφαίαν εκκλησιαστικήν έπαλξιν της προσφιλούς αγιωτάτης Εκκλησίας της Σερβίας, αναφωνούντες και ημείς το Άξιος!Άξιος!

Εξ' ολης καρδίας δεόμεθα, όπως Κύριος ο Θεός αξιώση Υμάς να βαδίζητε συνεχώς εν τω φωτί του Σταυρού και της Αναστάσεως. Και όπως ο Τριαδικός Θεός χαρίζη εις την Υμετέραν φιλτάτην Μακαριώτητα αστείρευτον αγάπην, πνοήν σοφίας και εμπνευσμένην δημιουργικότητα, ίνα οδηγήτε τον ευλαβέστατον λαόν της Σερβίας εις νομάς σωτηρίους και ακτηνοβολήτε την αλήθειαν και το κάλλος της Ορθοδοξίας εις τον σύγχρονον κόσμον.

Mετα βαθυτάτης αγάπης εν Χριστώ

ο Τιράνων Αναστάσιος

Τίρανα 22 Ιανουαρίου 2010

 

Εμφανίσεις: 61499
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!