Αλβανίας Αναστάσιος: ''Κάθε Ορθόδοξος ναός είναι χώρος ειρήνης''

albania-5

«Κάθε Ορθόδοξος ναός είναι χώρος ειρήνης, παρηγοριάς, χώρος όπου οι άνθρωποι βρίσκουν όχι μόνον το Θεό αλλά και τον εαυτό τους. Συγχρόνως είναι τόπος συναδελφώσεως, όπου με σεβασμό ο ένας συναντά τον άλλον. Είναι ακόμη τόπος πνευματικής ανανεώσεως και αγιασμού. Χώρος δοξολογίας του Θεού, όπου συνυπάρχουν η αλήθεια, η αγάπη και η ομορφιά. Ο νέος Καθεδρικός Ναός του Βερατίου, καθώς υψώνεται στο κέντρο της πόλεως, αποτελεί βασικό πνευματικό πνεύμονά της».

Τονίζοντας με αυτά τα λόγια τη σημασία του ιερού ναού για τη ζωή των πιστών, ο Μακαρ. ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εγκαινίασε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014, ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, τον νέο Καθεδρικό Ναό στο Βεράτιo, αφιερωμένο στον ομώνυμο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Στην τελετή του καθαγιασμού συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βερατίου κ. Ιγνάτιος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμαντείας κ. Ναθαναήλ, πολλοί κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Ο περικαλλήςαυτός ναός, συνολικού εμβαδού 527 τμ και ύψους 22μ, θεμελιώθηκε το έτος 1994, εν μέσω δυσκολιών, όταν η πόλη του Βερατίου είχε πληγεί από χολέρα.

Άρχισε να ανεγείρεται το 2002, με σχέδια και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ορθοδόξου ΑυτοκεφάλουΕκκλησίας της Αλβανίας, ενώ η δαπάνη για την αποπεράτωσή του έφτασε τα 850,000 ευρώ, τα οποία προήλθαν από διάφορες πηγές του εξωτερικού, με την προσωπική φροντίδα του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου.

Από τις αρχές Ιουνίου 2014 μέχρισήμερα τέλη Οκτωβρίου, έχουν εγκαινιασθεί επτά νέοι ιεροί ναοί σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας, οι οποίοι κοσμούν τη χώρα και μεταδίδουν μηνύματα πίστεως και ελπίδας: δύο στα Τίρανα και από ένας στη Σκόδρα, Πόγραδετς, Αλίκο, Κλεισούρα και Βεράτιο.

albania-2

albania-1

albania-3

albania-4

Εμφανίσεις: 70246
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!